Marius Mânzat îi ia locul lui Seplecan la şefia CJ

Consilierii judeţeni au ales, luni, într-o şedinţă extraordinară, un nou preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, în persoana lui Marius Mânzat (PNL), după ce în aceeaşi şedinţă au decis să-l elibereze din funcţie pe ex-preşedintele Mihai Seplecan.

Marius Mânzat a obţinut 20 voturi pentru, în timp ce contracandidatul său la funcţia de preşedinte, Vasile Sălătioan (PSD) a obţinut 6 voturi pentru.

Seplecan a fost eliberat din funcţie cu 25 de voturi “pentru” demitere şi niciunul “împotrivă”.

Mihai Seplecan consideră ilegală demiterea sa şi a spus că va contesta hotărârea consilierilor judeţeni la prefect şi în contencios administrativ.

Pentru alegerea noului preşedinte a fost nevoie de convocarea unei noi şedinţe extraordinare în aceeaşi zi şi de dezbateri aprinse. În prima şedinţă extraordinară a CJ Cluj, Marius Mânzat n-a întrunit numărul de voturi necesare. El a obţinut iniţial doar 18 voturi faţă de cele 19 de câte avea nevoie. Detalii, aici

Un președinte avut

Până la alegerea în fruntea deliberativului județean, Mânzat a fost membru în Comisia de prognoze, programe, buget-finanţe şi relaţii internaţionale a CJ Cluj.

De loc din Dej, Marius Mânzat face parte din „vechea gardă” a PNL. El este  director de dezvoltare și investiții la Administrația Bazinală de Ape Someș-Tisa, în această calitate fiindu-i subordonat altui consilier județean, Dan Canta (PSD).

Potrivit declarației de avere, Marius Mânzat nu are niciun teren și nicio casă pe numele său, doar un garaj și patru mașini. În schimb, soția sa, Camelia, are pe numele său o casă în Cluj, una în Dej, și încă o jumătate de casă, moștenită, în Dej. Tot Camelia Mânzat,  judecătoare la Judecătoria Dej, are trei terenuri intravilane – două în Dej și unul în Cluj – în proprietate, și jumătate din alte trei terenuri intravilane, moștenite în Dej, precum și jumătate dintr-un teren forestier în Ciceu-Corabia (Bistrița-Năsăud), tot moștenit. Soții Mânzat au depozite bancare și sume plasate în fonduri de investiții în valoare de aproximativ 385.000 de lei, dar și un credit de 60.600 de lei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu