Deputatul Mircea Dolha solicită retragerea decoraţiei ‘Steaua României’ acordată europarlamentarului Laszlo Tokes

Deputatul PNL de Maramureș, Mircea Dolha / Sursa foto: rtv.rnet

Deputatul PNL Mircea Dolha a declarat, marţi, pentru AGERPRES că în calitate de vicepreşedinte al Comisiei Parlamentare pentru românii de pretutindeni solicită preşedintelui României retragerea imediată a decoraţiei ‘Steaua României’ acordată europarlamentarului Laszlo Tokes.

‘Gesturile ofensatoare repetate la adresa funcţionării statului român de către dl. Laszlo Tokes nu-l îndreptăţesc să fie purtătorul decoraţiei ‘Steaua României’. Au fost prea multe declaraţii de-a lungul timpului prin care europarlamentarul român încerca să acrediteze ideea în afara ţării că minoritatea maghiară din România este persecutată, nu are drepturi şi se simte în pericol de dispariţie. Mai grav e faptul că domnia sa a solicitat frecvent sprijinul UE pentru a opri aceste presupuse agresiuni prin trecerea sub protectorat a Transilvaniei. Dacă privim puţin în urmă o să constatăm că Laszlo Tokes a fost mereu împotriva funcţionării statului de drept încercând să arunce România într-un conflict interetnic’, a afirmat Mircea Dolha.

Parlamentarul liberal a caracterizat declaraţiile politice europarlamentarului Laszlo Tokes drept scandaloase şi împotriva României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu