Lupta pentru putere. Puci în PDL Satu Mare

Cei doi candidaţi la şefia PDL Satu Mare: Petre Mureşan şi Sergiu Băbăşan

PDL Satu Mare este pe un butoi cu pulbere, cu două săptămâni înainte de Conferința Județeană. Actualul președinte Petre Mureșan vrea să obțină un nou mandat, dar în cursă s-a înscris un pretendent surpriză. Sergiu Băbășan, fost candidat PRM la Primăria Satu Mare și apoi în toamna anului trecut la Camera Deputaților, a început o campanie violentă împtriva actualui președinte pe care îl acuză de corupție și că ar intenționa să treacă la PNL. Pe rețelele de socializare, Băbășan îi mitralizează și pe alți lideri ai partidului.

Liderii județeni, șantajați prin e-mail

Petre Mureșan a declarat că în proporție de 99% este decis să candideze pentru președinția Organizației Județene a PDL Satu Mare la alegerile din 6 noiembrie, având sprijinul majorității organizațiilor locale ale partidului.

Sergiu Băbășan deși are doar o vechime de un an în PDL, venind în partid de la PRM, are acum ambiția de a deveni chiar președintele organizației județene. Pentru început și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al organizației municipale, acuzându-i de corupție pe președintele Claudiu Ardelean, apoi chiar pe liderul județean Petre Mureșan.

“Băbășan este un om fără scrupule. Și-ar vinde și mama pentru a-și face imagine”, spune Petre Mureșan.

După demisia lui Băbășan din funcția de prim-vicepreședinte al organizație municipale, liderii județeni ai partidului au primit mai mult emailuri anonime prin care li se cerea să-și dea demisia, altfel urmând să apară dezvăluiri despre ei.

“Adrian Cozma și Sorin Ghilea au făcut plângeri penale pentru șantaj și au cerut Poliției ca după IP-urile de la care au fost trimise mailurile să fie depistat autorul. Dar sunt convins că în spatele amenințărilor se află Băbășan”, spune Petre Mureșan.

Tineretul a migrat spre PMP

Sergiu Băbășan se bazează doar pe unii dintre membrii organizației municipale marginalizați în ultima vreme și mai puțin pe cei ai organizațiilor locale. Chiar dacă are doar un an în PLD, Băbășan are dreptul de a candida la președinția organizației județene, conform statutului partidului.

“Am cerut comisiilor de validare să nu-i împiedice candidatura pentru a nu zice că îmi este frică de el”, spune Petre Mureșan.

Petre Mureșan a mai primit o lovitură, o parte din membrii organizației de tineret au trecut la Partidul Mișcarea Populară. Președintele PDL însă minimalizează pierderea.

„Sunt tineri care nu au fost activi în ultima perioadă, nu e o pierdere mare”, crede Petre Mureșan.

Băbășan, datornic la stat cu aproape un milion de euro

Președintele PDL nu se teme de campania agresivă pe care o duce deja contracandidatul său.

„Aș putea să-l acuz și eu de multe, legat de firmele sale din paradisurile fiscale, dar aș dori ca lupta să fie una de idei și nu cu lovituri sub centură”, mai afirmă liderul PDL Satu Mare.

Sergiu Băbșan și-a construit cariera politică pe imaginea unui apărător al banului public, dar firmele la care a fost asociat și administrator datorează bugetului de stat peste un milion de euro. Băbășan a scăpat de aceste datorii cesionând firmele unor căsuțe poștale din Cipru.

Kyo INC SRL, la care Băbășan a fost administrator și asociat, a acumulat datorii de 800.000 de euro la bugetul de stat, dar a fost cesionată unui cetățean din Muntenegru. Skyo Consulting SRL, la care Băbășan a deținut 50% din părțile sociale, a avut datorii de 196.032 lei la bugetul de stat, iar pentru a scăpa de plata lor a fost cesionată către un off-shore din Cipru, Kyo Consultancy LTD Nicosia. Tot unui off-shore cipriot a fost cesionată și Precious Metals Acquisitions Company SRL, firmă la care Băbășan a deținut, de asemenea, 50% din părțile sociale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu