Ludovic Orban a peţit PNL Cluj

Liberalul Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că delegaţii, nu filialele, vor fi cei care vor vota noul preşedinte al partidului: „Clujul este organizaţia judeţeană care va avea cel mai mare număr de delegaţi. Nu e simplu să spui Clujul sprijină un candidat sau altul. Va avea o reprezentare serioasă, cred că vor fi peste 200 de delegaţi, poate 250, în mod evident organizaţia va avea o anumită orientare, dar în ultimă instanţă cei care sunt delegaţi la congres vor vota aşa cum le dictează conştiinţa, propriul discernământ. În ce mă priveşte, îmi doresc să fiu suţinut de de organizaţia clujeană, pentru că ar fi pentru mine pe de o parte prestigios datorită performaneţelor deosebite pe care le-a avut filiala de-a lungul timpului, cât şi datorită oamenilor care sunt aici şi pe care mulţi m-aş bucura să-i am în echipă, alături de mine, la nivele destul de înalte”.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a spus că fiecare membru este liber să voteze cum doreşte: „Noi, cei din Cluj, oferim tuturor candidaţilor posibilitatea de a discuta cu membrii de partid, să-şi facă fiecare campania cum crede de cuviinţă, urmând, evident, să avem şi o poziţie într-o direcţie sau alta şi cu menţiunea că nu i se va tăia capul nimănui dacă nu va vota conform poziţiei filialei, dacă se va lua o astfel de decizie. Deci, votul nu este imperativ”.

Ludovic Orban s-a referit şi la preşdintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta nu se va implica în competiţia internă privind alegerea viitorului preşedinte al PNL: „Opinia mea e că preşedintele Klaus Iohannnis nu se va implica în această competiţie internă. Cei care sunt chemaţi să decidă cine va face parte din următoarea conducere a PNL sunt membrii PNL şi cei 5.000 de delegaţi care vor reprezenta fiecare filială judeţeană la această convenţie naţională, congres”.

Întrebat dacă a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema alegerilor din PNL, Ludovic Orban a spus că obiectivul său pentru partid e câştigarea din nou a alegerilor prezidenţiale: „Ascultaţi-mă, nu mă  mai întrebaţi. Eu sunt cunoscut ca un om care am fost implicat în prima linie în bătălia pentru alegerea dlui Iohannis ca preşedinte al României. Eu, ca şi PNL, ne-am angajat, alături de preşedintele Iohannis, să punem în practică un proiect de ţară, pe care, în mod evident, îl susţinem. În ce mă priveşte pe mine, îmi voi fixa ca obiectiv în faţa congresului câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar ulterior a celor locale şi parlamentare”.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis are un candidat preferat pentru funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus că nu e purtătprul său de cuvânt: „Nu mă mai întrebaţi pe această temă, că nu sunt purtător de cuvânt al preşedintelui. Sunt convins că preferatul preşedintelui Iohannis va fi acela care va fi ales de membrii PNL”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu