Kelemen Hunor a fost reales preşedinte al UDMR

Kelemen Hunor a fost reales în funcţia preşedinte al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), la congresul formaţiunii politice de la Cluj, fiind singurul candidat pentru această funcţie.
Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Biro Eniko, a declarat că au fost 575 voturi pentru realegerea lui Kelemen Hunor şi zece voturi împotrivă. ”Am fost ales, am primit această funcţie şi responsabilitate pentru încă patru ani din partea colegilor mei, cărora le mulţumesc că azi au participat la această dezbatere şi au contribuit prin luările de cuvânt la tot ce înseamnă reconfigurarea UDMR. Este un proiect important, urmează luni şi ani destul de grei, spun eu, dar sunt convins că dacă suntem sinceri, dacă suntem foarte aproape de oameni şi dacă reuşim să-i ascultăm pe oameni, atunci vom reuşi să dăm şi răspunsurile adecvate. Noi dorim să fim cea mai importantă forţă politică în cadrul comunităţii maghiare, aşa cum am fost 25 de ani şi sunt convins că vom reuşi să păstrăm încrederea şi susţinerea electoratului nostru şi în continuare”, a spus Kelemen Hunor, după realegerea sa în funcţie.

Pe de altă parte, cei 778 de delegaţi care participă la cel de al XII-lea congres al Uniunii au votat şi câteva modificări la statut. “Nu sunt modificări substanţiale la Statutul UDMR, dar sunt două schimbări mai vizibile. În primul rând, Secretariatul General se va redenumi Prezidiu Executiv, ceea ce înseamnă că nu vrem să ne transformăm într-un partid în sensul clasic al cuvântului, ci vrem să avem şi activităţi specifice unei Uniuni, pentru a ţine legătura cu comunităţile maghiare din România. Din iunie, la prima şedinţă a CRU, se va înfiinţa Prezidiul Executiv, se vor alege preşedintele executiv şi vicepreşedinţii, care vor asigura o activitate mai eficientă a UDMR. De asemenea, vom desfiinţa funcţia de vicepreşedinte politic, nu este vorba despre persoana care a deţinut funcţia, ci despre faptul că în perioada când am avut Prezidiu Executiv nu am avut vicepreşedinte politic”, a declarat secretarul general al UDMR Kovacs Peter.

Distribuie:

Postaţi un comentariu