Ioan Rus este tranşant: Ponta îl bate pe Iohannis şi la fizică

Foto: Dan Bodea

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru funcţia de preşedinte al ţării, e cea mai bună soluţie a momentului şi că l-ar bate pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, inclusiv la fizică.
‘Din ceea ce văd în jurul meu, consider absolut raţional că de aventuri legate de preşedinţi care nu au cunoştinţele necesare şi suficiente pentru a face faţă unei astfel de poziţii acest popor nu are nevoie. Fără să critic pe nimeni, văd şi sunt convins că Victor Ponta, dacă scoatem la concurs poziţia de preşedinte şi trebuie să dea examene cu Iohannis din toate materiile, şi la fizică îl bate pe Iohannis, cu tot respectul pentru Iohannis că e profesor de fizică’, a afirmat Ioan Rus.
El a spus că sunt proiecte importante în România şi că numai cineva cu experienţă le poate duce mai departe.
‘Sunt chestiuni, proiecte mari în derulare, sunt chestiuni care ţin de dezvoltarea strategică a acestei naţii. Indiferent cât de inteligent eşti, ai nevoie şi de experienţă, ai nevoie să ţi se fi întâmplat anumite lucruri. Deci, în acest moment consider – n-am niciun fel de patimi politice – că distanţa dintre Victor Ponta şi ceilalţi candidaţi e atât de mare încât pot să spun cu mâna pe inimă că e varianta, absolut detaşat, cea mai bună pe care o avem la dispoziţie. Sigur, nu ştiu că toţi membrii Academiei Române să candideze la Preşedinţie, să zicem că avem un academician mult mai bun. Vorbim de candidaţii care îi avem. Victor Ponta e detaşat cel mai bun. Asta o spun în bună cunoştinţă de cauză şi cu maximum de raţionalitate’, a mai afirmat Ioan Rus.

Pe de altă parte, el a spus că preşedintele Traian Băsescu îşi încheie foarte urât mandatele de şef al statului pentru că implică serviciile secrete româneşti în chestiuni cu care nu au nicio legătură.

‘Părerea mea e că Traian Băsescu sfârşeşte extrem de urât mandatele de preşedinte. Extrem de urât! Iar introducerea serviciilor secrete într-o astfel de ecuaţie mi se pare o eroare pe care nu o faci sub nicio formă fără să ai dovezi foarte clare. A discuta, a bârfi în calitate de şef de stat sau de candidat la funcţia de preşedinte, a bârfi pe seama serviciilor secrete mi se pare o eroare fundamentală’, a afirmat Ioan Rus, întrebat de jurnalişti cu privire la acuzaţiile că Elena Udrea ar fi fost filată de serviciile secrete în timpul unei vizite la Paris.

El a adăugat că nu crede că serviciile secrete româneşti au asemenea preocupări. ‘Personal, nu cred că serviciile secrete româneşti s-au implicat în supravegherea Elenei Udrea. Nu cred! Nu există niciun motiv. A, s-ar fi putut implica dacă era şi Traian Băsescu. Asta e altă chestiune’, a mai afirmat Ioan Rus

Acesta s-a referit şi la scandalul EADS, negând orice implicare a sa în chestiune.

‘Ioan Rus, persoană fizică sau ministru de interne, nu a avut niciodată nicio întâlnire, nicio discuţie, directă sau prin interpuşi cu EADS. Niciodată! Sigur este onorant să te pună cineva alături de cancelarul Germaniei, de Klaus Mangold, de Bodo Hombach etc. şi cineva să-şi închipuie că acesta e nivelul lui Ioan Rus, de cancelar al Germaniei. Dar vă repet: eu nu am avut niciodată nicio discuţie, nicio întâlnire cu EADS, de niciun fel, nici ca ministru, nici ca persoană particulară’, a precizat Ioan Rus.

El a afirmat că nevoia unui management integrat al securizării frontierelor României s-a discutat în ultima perioadă a mandatului său de ministru de Interne, dar că negocierile s-au desfăşurat după ce el a plecat de la minister.
Potrivit lui Ioan Rus, justiţia trebuie să-şi facă treaba în respectivul caz, mai adăugând că asemenea discuţii fac rău României. ‘Cred că astfel de discuţii şi aprecieri fac rău şi României în ansamblu şi vieţii economice din România. Eu cred că şi cei care îşi permit să facă astfel de lucruri şi să aducă în discuţie nume de toate felurile din Europa ar trebui să se gândească înainte’, a mai afirmat el.

Distribuie:

Postaţi un comentariu