Ioan Rus, despre acciza de 7 eurocenți. “Fără aceşti 7 cenţi nu avem nici măcar speranța că vom face autostrăzi”

Foto: Dan Bodea

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a explicat la DC News Live importanţa accidezei de 7 eurocenţi pentru dezvoltarea sistemului de autostrăzi din România.

 “Din cauza faptului că nu avem autostrăzi funcționale avem multe accidente rutiere. Vorbim de 5.000 de oameni morți pe an în accidente rutiere, care e o pagubă senzațională. Nu poți calcula ce înseamnă cinci mii de oameni, majoritatea tineri, ce aport ar fi putut să aibă. Banii sunt secundari, e vorba de oameni în primul rând. Am încercat să introducem o acciză pentru autostrăzi. Noi suntem un neam de cârcotași. Toți. Dacă nu dăm cei 7 cenți, acciză pe motorină, nu avem nici măcar speranța că vom face autostrăzi”, a spus ministrul.
Ioan Rus a subliniat că în România transportul este mult mai scump decât în alte ţări şi pentru că nu avem suficient de dezvoltat sistemul de autostrăzi “Pe noi ne costă transportul cu aproximativ 30% mai mult decât suta de kilometri în Germania. Noi am considerat că trebuie, că asta e șansa noastră, să dăm 7 cenți pentru autostrăzi, trebuia s-o facem. Ne costă 7 cenți mai mult, dar am speranța că vom avea autostrăzi. Fără acești 7 cenți, nu am nicio speranță”, a mai spus Ioan Rus, la DC News Live.
Distribuie:

Postaţi un comentariu