Începe Era Prieteniei între Primărie și Consiliul Județean: „Vom fi o echipă unită și împreună”

Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca a uitat pentru câteva momente de asediul muncitorilor care zi de zi mai dau o gaură în asfalt și, „la umbra marelui nuc” cum bine a remarcat Emil Boc, și-a pus straie de sărbătoare în ciuda caniculei și a asistat la momentul istoric al unirii dintre instituția Primăriei și cea a Consiliului Județean. Altfel spus, între Emil Boc și vicepreședintele cu atribuții de președinte, Mihai Seplecan. Atât doar că proaspătul conducător al județului nu a reușit încă să-și atribuie și secretele limbii române, driblată la mare artă de acesta în timpul conferinței de presă organizată lângă Cluj Arena.

Conferința nu a adus mari noutăți pentru viața clujenilor, fiind în fond prilej de a oficializa „unirea” dintre cele două entități administrative. La așa ocazie cuvintele ar fi fost de prisos, însă Mihai Seplecan a forțat câteva vorbe care la rândul lor au forțat limitele gramaticii limbii române.

Vorbind despre semnarea unui protocol între Primărie și CJ Cluj, care se va concretiza prin închiderea oficială, pe bani europeni, a vechii zone de depozitare a gunoiului, Seplecan a declarat:

„ Este foarte important pentru că licitația care ne vom grăbi s-o facem pentru închiderea gropilor de gunoi sunt bani din fonduri europene și este păcat să pierdem acești bani. Astăzi s-a semnat și avizul de racord electric la noua groapă de gunoi, ceea ce lucrurile vor merge înainte pentru ca acest proiect să fie finalizat până la finele anului 2015, toți acești bani de la Uniunea Europeană să nu se piardă și gunoiele să rămână în Cluj ca și situația din Napoli”, a declarat, redat ad litteram, președintele Județului Cluj.

În caz că cineva nu și-ar fi dat seama care este motivul pentru care cei doi s-au prezentat în fața presei, Mihai Seplecan a subliniat deloc subtil acest lucru, anunțând de asemenea și începutul unei perioade de fructuoasă și plină de realizări colaborare.

„De astăzi încolo transmitem o unitate, stabilitate, lucrurile vor merge cum nu au mers până acum după ’90 între Consiliul Local și Consiliul Județean, între Primar și președintele CJ și tot ceea ce  este în folosul și în binele cetățenilor județului Cluj vom colabora cu domnul primar și vom fi o echipă unită și împreună”, a spus Mihai Seplecan.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu