Horea Uioreanu se gândeşte să nu mai candideze la şefia PNL Cluj

Vicepreşedintele PNL, Horea Uioreanu / Sursa foto: turdalive.ro

Vicepreşedintele PNL Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, spune că este dispus să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, dacă în acest fel este asigurată unitatea organizaţiei.

‘Nu voi mai candida la nicio funcţie politică în viitorul Birou Politic Judeţean dacă se va considera că asta este singura soluţie pentru a menţine unitatea organizaţiei. În fond, sunt vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Cluj şi aceste demnităţi nu se negociază, se câştigă prin vot, şi am suficiente argumente în favoarea mea. Dar nici nu voi permite ca această organizaţie să ajungă pe mâna unor aventurieri politici, oameni prea mici pentru a îmbrăca haina elegantă a liberalismului’, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă, Horea Uioreanu.

Declaraţia sa vine după ce conducerea centrală a PNL a decis amânarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj, programate pentru 14 septembrie, şi pentru care îşi anunţaseră candidaturile Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan.

Pe 11 septembrie, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, pentru AGERPRES, că motivul amânării îl reprezintă o serie de nereguli în procesul pregătirii alegerilor.

‘E atributul secretarului general, care a amânat desfăşurarea conferinţei teritoriale a PNL Cluj, urmând ca Biroul Politic Naţional să stabilească o dată ulterioară. S-a amânat din cauză că regulamentul de aplicare a statutului prevede obligativitatea organizării adunărilor generale pentru desemnarea delegaţilor în toate oraşele şi municipiile. Se pot amâna mai mult timp alegerile, cu atât mai mult cu cât acest birou care e acum în funcţie are mandat până în iunie 2014’, a menţionat Marius Nicoară.

El a mai spus atunci că se aşteaptă şi la o serie de demisii.

‘Eu consider că Biroul municipal ar trebui să-şi dea demisia de onoare pentru că l-a dezinformat pe Horea Uioreanu asupra raportului de forţe şi Biroul municipal a fost cel care l-a sfătuit pe Horea Uioreanu şi i-a cerut să pună aceste alegeri pentru ziua de joi. Din punctul meu de vedere Horea Uioreanu nu are nicio vină, decât vina de a fi ascultat de cei din Biroul Municipal. Dl Uioreanu a fost dezinformat de două ori de către partenerii din Biroul Municipal, odată legat de raportul de forţe din sală, care era clar favorabil lui Szeplekan, şi apoi faptul că Biroul Municipal, în frunte cu preşedintele Petran, i-au cerut lui Uioreanu să reconvoace adunarea pentru joi’, a mai spus Marius Nicoară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu