Guvernul şi-a asumat răspunderea asupra legii descentralizării

Guvernul și-a angajat răspunderea în fața plenului reunit al Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea. Premierul Victor Ponta a prezentat în plenul Camerei Deputaților și Senatului obiectivele descentralizării.

La finalul ședinței, de la care parlamentarii PDL au absentat, președintele de ședință, Valeriu Zgonea, a anunțat că începând de marți curge termenul de trei zile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură în acest caz.

Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, a declarat că democrat-liberalii nu participă la ședința în care Guvernul își angajează răspunderea asupra legii descentralizării deoarece doresc o dezbatere reală în Parlament. “Noi dorim această dezbatere, nu participăm la prezentarea asumării de către dl. prim-ministru și Guvern fiindcă dorim să facem o dezbatere reală a acestei legi și o vom face fiindcă avem inițiată și pregătită o moțiune împreună cu PP-DD și așteptăm și din partea altor colegi din Parlament susținerea, dacă este cazul, și vom face o dezbatere reală și atunci vom ridica toate problemele care sunt, fiindcă sunt multe inadvertențe în lege și este păcat să pornim cu stângul. Acesta este motivul pentru care nu participăm și sunt convins că dezbaterea pe care o vom iniția va fi de bun augur și cred că veți iniția, după aceea, prin orice modalitate legislativă modificarea acestei legi de mare importanță pentru toți”, a arătat democrat-liberalul.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede că sănătatea, agricultura, mediul, învățământul preuniversitar, cultura, tineretul și sportul, precum și turismul, vor trece în subordinea autorităților locale, în timp ce Poliția, agenția de prestații sociale, cinematografele și porturile vor rămâne în structurile centrale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu