Femeile din UDMR Satu Mare aşteaptă scuze de la Virgil Enătescu

Szasz Piroska, președinta Organizației Judeţene de Femei a UDMR Satu Mare / Sursa foto: informatia-zilei.ro

Prin intermediului unui comunicat de presă semnat de preşedinta Szasz Piroska, Organizația Judeţeană de Femei a UDMR Satu Mare îşi exprimă revolta cu privire la felul în care consilierul judeţean PNL, Virgil Enătescu, s-a adresat consilierei Eva Mărginean în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean din 30 septembrie.

În comunicat se menţionează: “La ședința din 30 septembrie a Consiliului Județean Satu Mare, în mijlocul unei dezbateri aprinse, consilierul Virgil Enătescu (PNL) s-a adresat într-un mod inacceptabil către doamna Éva Mărginean, consilier UDMR. Pe de o parte, considerăm că un asemenea ton nu poate fi permis în cadrul autorității superioare a județului unei țări civilizate, pe de altă parte, este inacceptabil ca în secolul al 21-lea un bărbat să își permită calificarea unei femei ca „hibridă”. Gestul său îl califică atât pe dânsul, cât și partidul pe care îl reprezintă. Situația este cu atât mai gravă dacă socotim că o persoană aflată într-o poziție responsabilă își permite un asemena comportament, indiferent de calitatea victimei: o doamnă, o colegă sau orice altă persoană din judeţul Satu Mare care trăiește într-o căsătorie mixtă. De aceea, solicităm ca domnul consilier să-și ceară scuze public pentru declarația făcută la adresa doamnei Mărginean, consilier UDMR și membru activ al Organizației Femeilor din cadrul UDMR din judeţul Satu Mare”.

Reamintim că în şedinţa Consiliului Judeţean Satu Mare din 30 septembrie, consilierul Virgil Enătescu a avut un schimb de replici cu consiliera Eva Mărginean, încheiat din partea consilierului PNL cu replica

“Pe mine să nu mă faceţi mincinos! Învăţaţi să vă comportaţi, dar probabil că nu puteţi face asta deoarece dumneavoastră sunteţi un hibrid”!

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Fazekas says:

    Cine stie, pot fi si bolile psihice molipsitoare? 🙂 Domnul Virgil Enatescu s-a molipsit de la bolnavii dansului in atatia ani de activitate!!!!!!!

Postaţi un comentariu