EXCLUSIV. Monica Macovei anunță că intenționează să-și facă partid

Aflată în campania electorală la Cluj, candidata Monica Macovei a declarat, în exclusivitate pentru Transilvania Reporter, că intenționează să transforme „entuziasmul și energiile” create în jurul său, în această campanie, într-o mișcare civică și apoi într-un partid.

„În acest moment”, spune Monica Macovei, „toți oamenii care lucrează cu mine doresc și pun presiune să nu ne despărțim după alegeri, ci să continuăm împreună căci s-a acumulat mult entuziasm care poate transforma România. Și toți voluntarii doresc să fim o structură, deocamdată civică, care să se poată transforma într-un partid, așa încât reflectez la propunerile voluntarilor”. „Oricum, a adăugat Macovei, ca președinte voi avea nevoie de un partid care să participe la alegeri și să ducă mai departe proiectele mele.”

Până acum Monica Macovei a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă are sau nu această intenție, iar candidatura sa a fost lansată ca independent. Amintim că Monica Macovei a fost ministru de Justiție în guvernul DA, apoi a intrat în PDL, a ajuns eurodeputat, iar în vara acestui an a demisionat din PDL.
„Nu mă simt datoare față de PDL, a mai spus Macovei, la exitpolluri în timpul alegerilor europarlamentare 20% dintre cei care votaseră cu PDL au răspuns că au votat cu Monica. De aici am dedus că m-au ales pe mine, nu partidul. ”

În sondaje, Monica Macovei este creditată de sondaje, în acest moment, cu puțin sub 5%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu