Elena Udrea susține „curețenia” DNA de la Cluj și vrea funcția lui Uioreanu pentru PMP

Foto: Radu Hângănuț

Aflată la prima ieșire publică înafara Bucureștiului după Congresul PMP la care a câștigat șefia partidului, Elena Udrea a făcut o vizită la Cluj unde, în cadrul unei conferințe de presă a salutat arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Cluj pentru faăte de corupție, anunțând faptul că această funcție se numără printre obiectivele filialei clujene a Partidului Mișcarea Populară.

Proaspăt instalată în funcția de președintă a PMP, Elena Udrea a declarat că în ceea ce privește filiala de la Cluj a partidului pe care îl conduce, liderul local Adrian Gurzău trebuie să lucreze la construcția unei organizații cu un electorat binedefinit care să provină, de preferat, dintre cei care la ultimele alegeri nu au mai votat din lipsă de opțiuni.

„Am fost aici și în campania pentru europarlamentare. Avem așteptări mari de la această organizație. Colegul Adrian Gurzău a venit în partid odată cu mine, a preluat doar de câteva luni organizație, dar eu cred că suntem pe drumul cel bun și în încurajez să construiască aici o organziație independentă, pe picioarele ei, care nu așteaptă sprijin decât de la electoratul care poate să ne voteze, un partid cu potențial foarte mare și care dacă va reuși să convingă în special electoratul care tinde să nu mai vină la vot, atunci vom fi căștigători. Nu așteptăm să ne aducă voturi primarii, nu încercăm să cumpărăm electoratul cu cadouri și asta înseamnă o altfel de politică”, a spus Elena Udrea.

Udrea nu l-a uitat nici pe Horea Uioreanu, recent arestat pentru 30 de zile în baza unor acuzații de corupție. După ce l-a numit „baron” pe încă președintele CJ Cluj, Udrea a anunțat că funcția ocupată de Uioreanu este unul dintre obiectivele PMP Cluj.

„Faptul că Horea Uioreanu a fost arestat arată  că baronii sunt transpartinici, arată cât de șubred este orice proiect politic care perpetuează acest sistem clientelar, acest sistem în care cei cu funcții publice sunt obișnuiți să sifoneze banii publici către propria camarilă ori către partidul lor. Așteptăm ca domnul Uioreanu să fie demis din funcție, să se organizeze alegeri. Vom candida și noi pentru șefia Consiliului Județean șă cred că avem șanse chiar să căștigăm această funcție după care să facem și aici altfel de politică. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Facem o analiză în interiorul organizației și cu siguranță com găsi candidatul potrivit. Evident, vom merge cu ce avem mai bun. Nu trebuie să fie un om dezamăgit pentru că trebuie să ai încredere, în primul rând, în tine”, a explicat lidera partidului.

După ce Emil Boc și-a anunâat în mai multe rânduri susținerea pentru Klaus Iohannis în cursa pentru președinția României, Elena Udrea a declarat că nu este deloc deranjată de acest lucru, afirmând că în ciuda relațiilor bune dintre ea și fostul premier, ușa PMP nu este tocmai deschisă pentru actualul primar al municipiului Cluj-Napoca.

„Emil Boc rămâne pentru mine cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut această țară. Am fost în echipa politică a lui și va totdeauna tot respectul meu. Cred că va rămâne în continuare partenerul președintelui Traian Băsescu dar aici, la Cluj, partidul își face propria construcție politică”, a mai spus Elena Udrea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu