Dezertări din PDL. Sami Țânțaș și Ioan Mihalca fug la PNL ca să-și salveze pielea

Samuel Țânțaș și Ioan Mihalca / foto: informatia-zilei.ro

Doi dintre membrii importanți ai PDL Satu Mare au părăsit recent partidul, pentru a se alătura echipei  PNL. Este vorba despre Samuel Țânțaș, fost subprefect și fost prim-vicepreședinte al organizației, fiul milionarului negreștean Vasile Țânțaș, și  despre Ioan Mihalca, consilier județean, fost candidat al PDL la alegerile parlamentare de anul trecut.

Samuel Țânțaș a trecut la PNL ca să-și apere interesele

Cele două dezertări s-au produs fără ca liderii PDL să fie puși în gardă. „Eu am părăsit ieri (n.r. alaltăieri) Partidul Democrat Liberal. M-am alăturat celor de la PNL. Eu sunt un om de dreapta, am ales un partid de dreapta cu un trecut în spate și o doctrină care mă reprezintă”, a declarat pentru Transilvania Reporter, fostul subprefect Samuel Țânțaș. Chestionat cu privire la recentele plecări din formațiunea pe care o conduce, președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, ne-a declarat că „domnul Samuel Țânțaș este în continuare membru al PDL. Nu există nicio problemă din acest punct de vedere.

„Președintele PDL , nu știe sau se face că nu știe nimic despre plecarea mea din partid. De fapt, din partea actualei conduceri poți să te aștepți la orice. Eu unul pot să spun că nu mă mai regăsesc în direcția pe care o impune noua conducere a organizației”, a replicat Samuel Țânțaș.

Dezertarea lui Samuel Țânțaș spre tabăra puterii vine într-un moment în care fratele său, Darius Țânțaș, a fost arestat după ce în urmă cu cinci ani a omorât un tânăr într-un accident de circulație. Samuel a fost cel care, după accident, l-a salvat pe Darius de arest ducându-l la o clinică din Germania. Pe de altă parte, tot acum, familia Țânțaș speră să negocieze cu autoritățile municipal și județene  vânzarea hotelului Dacia, clădirea simbol a orașului ajunsă o ruină, pe care a dat 1, 7 milioane de euro dar speră să obțină 10 milioane de euro.

PDL are o „mână moartă” în Consiliul Județean

O altă plecare despre care președintele PDL, Petre Mureșan, nu are cunoștință este aceea a lui Ioan Mihalca. Deși liderul PDL susține că actualul consilier județean este în continuare membru al PDL, se pare că acesta ar fi aderat deja la liberali. „Eu nu știu ca domnul Mihalca să fi părăsit partidul. Recunosc totuși că am încercat să-l înlocuim în cadrul Consiliului Județean cu un alt membru al partidului nostru. Nu am reușit sa facem acest lucru. Nu ne rămâne decât să așteptăm următoarea ședință de CJ pentru a vedea  dacă  domnul consilier Mihalca va vota cu noi sau cu USL-liștii”, a declarat președintele PDL Satu Mare în cadrul unei conferințe de presă. Menționăm că Ioan Mihalca deține și funcția de director adjunct al Romsilva Satu Mare, poziție mult mai ușor de apărat dacă te afli în barca celor de la putere.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Nicosor says:

    Da macar se mai curata si PDL de lichele.

  2. miha says:

    O lichea … , mai rau e ca il primesc cei de la PDL , asa mai pierd si ei din credibilitatea oricum fragila .

Postaţi un comentariu