Demisii în lanţ din Partidul lui Dan Diaconescu

Consilierii si-au depus demisiile-Sursa foto-Bihorstiri

Aproape  toţi consilierii locali, din partea PPDD , ai comunei Popeşti, în frunte chiar cu Dorin Curteania, edilul comunei, s-au prezentat astăzi, la sediul central din Oradea pentru a-și înregistra demisiile.

Surpriză însă. Secretarul filialei, Alexandru Tirla, a refuzat să preia actele în cazul celor care nu erau prezenți. Cu toate că, potrivit președintelui de la Popești, primarul Curtean, în ședința de ieri, organizația comunală a decis să îl împuternicească pe acesta în vederea depunerii demisiilor cu pricina.

Şi consilierul Vasile Petruş s-a împotrivit, chiar dacă acuzaţiile din partea PPDD-iştilor i se adresează în mare parte. Aceştia îi reproşează că, dincolo de faptul că nu le răspunde la telefon, nu a fost pe la ei prin teritoriu de când a ajuns în Parlament.

Nemulțumirile de la PPDD Popești au fost generate de decizia conducerii naționale a partidului de a retrage sprijinul politic de la doi aleși locali comunali. Acest demers a fost făcut, spune primarul Curtean, fără ca el să fi fost consultat dar şi  fără ca retragerea sprijinului politic să fi avut în prealabil recomandarea din teritoriu.

Odată ajunşi la sediul din Oradea, cei din Popeşti aproape că s-au luat la bătaie cu cei din Oradea când nu au să le înregistreze demisiile „Atunci când a trebuit ca unii dintre cei înscriși pe lista pentru Consiliul Județean să renunțe la mandat pentru a i se face loc lui, atunci s-a acceptat și fără prezența fizică a persoanei”, a spus unul dintre demisionarii PPDD.

Scandalul a durat mai bine de o oră jumate, iar printre revendicările demisionarilor este ca și deputatul Ioan Hulea să renunțe la șefia filialei și să fie organizate alegeri democratice

În final, secretarul general al PPDD Bihor a înregistrat demisiile celor şase consilieri şi celor 13 foşti candidaţi ai acestui partid la Consiliul Local, pe baza procesului-verbal al şedinţei organizaţiei comunale la care aceştia şi-au depus, luni seară, demisiile.

Ei au mai spus că vor face totul pentru ca liderul actual al filialei să își piardă locul din Parlament deoarece „el nu reprezintă pe nimeni”. Primarul Dorin Curteania în calcul și  organizarea unui miting la Oradea împotriva președintelui Ioan Hulea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu