Crin Antonescu: Sunt multe de clarificat în USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, recunoaşte că este necesară clarificarea unor lucruri în USL. Prezent vineri la Satu Mare, Crin Antonescu şi-a exprimat punctul de vedere referitor la declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea privind necesitatea unor clarificări în coaliţia de la guvernare. Totodată, el a lăsat să se înţeleagă că supărarea vicepremierului faţă de iniţiativa legislativă a unui grup de parlamentari PNL privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin  n-ar fi justificată, deoarece şi PSD a avut iniţiative legislative fără consultarea PNL.

“Am confirmat faptul că exista şi există o înţelegere între noi să încercăm să facem un proiect comun pentru toate legile electorale şi vom continua să dăm curs acestei înţelegeri şi să încercăm un proiect comun. Iniţiativa colegilor care au depus un proiect în Parlament, este iniţiativa lor ca parlamentari. Cred că trebuie să stăm de vorbă, are dreptate în privinţa asta domnul Dragnea, pentru că aici a fost vorba doar despre o iniţiativă, dar eu ştiu că nu e prima dată când s-au luat decizii majore fără să fi existat o înţelegere la nivelul USL” – a declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă susţine iniţiativa legislativă a colegilor de partid Crin Antonescu a răspuns afirmativ, aducând argumente:

“Eu cred că marea majoritate a primarilor care au încrederea comunităţii câştigă la fel de bine în două tururi cum ar câştiga în un singur tur. Dar, cel puţin teoretic, este mai puţin de dorit ca un primar care ia în primul tur 20% să devină primar. Deci e normal să existe două tururi”.

Crin Antonescu a mai afirmat că din punctul de vedere al liberalilor, coaliţia USL va rezista până în 2016, aşa cum li s-a promis alegătorilor. Nu acelaşi lucru se poate spune despre PSD, care devin din ce în ce mai nervoşi, a declarat liderul PNL:

“La întrebarea frecventă dacă se rupe USL, noi dăm răspuns zilnic prin atitudinea noastră. Eu şi PNL ştim că am promis oamenilor că vom menţine această coaliţie cel puţin până în 2016 şi că vom face diverse lucruri cu ea. Dacă vom fi în stare să facem asta rămâne de văzut. În ceea ce mă priveşte pe mine şi PNL, în numele căruia vorbesc, nu am nici un fel de ezitare şi niciun fel de dubiu. Despre ceilalţi nu pot să mă pronunţ. Văd că sunt din ce în ce mai nervoşi şi asta nu e bine”! – a declarat liderul PNL.

Liderul PNL, Crin Antonescu, împreună cu secretarul general Eduard Hellvig, europarlamentarul Ovidiu Silaghi şi Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei şi Finanţelor, au sosit vineri seara la Satu Mare, de unde s-au îndreptat ulterior spre Sighetu Marmaţiei, în vederea participării la o şcoală politică. După aterizarea aeronavei pe Aeroportul Internaţional din Satu Mare, Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu