Crin Antonescu: „Sunt divergențe în PNL Maramureș”

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei sustine declaratii de presa, Marti 11 2012. MARIUS DUMBRAVEANU / ZIUA NEWS

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut, sâmbătă, 28 septembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Sighetu Marmaţiei, că sunt divergenţe la nivelul conducerii filialei din Maramureş, afirmând totodată că partidul nu şi-ar putea permite să renunţe la fostul primar băimărean Cristian Anghel, care a fost demis după ce a fost condamnat la închisoare.

„Şi în alte părţi şi la Maramureş mai cu seamă, avem nevoie de unitate, de conlucrarea tuturor celor care pot să reprezinte şi să lucreze pentru PNL. În Maramureş cu atât mai mult cu cât în analiza noastră de potenţial, Maramureşul este unul dintre locurile unde PNL poate să crească şi să ocupe o zonă consistentă din opţiunea cetăţenilor. Există într-adevăr divergenţe, există puncte de vedere diferite, vom căuta împreună o soluţie şi o vom găsi”, a declarat Antonescu.

Potrivit acestuia, trebuie valorificată în plan politic şi rolul primarilor, dar şi experienţele diverşilor oameni din organizaţie ‘trebuie puse împreună’.

„Vreau să spun că este esenţial din punctul nostru de vedere, aşa în termeni economici, ca ceea ce am investit în alegerile locale să valorificăm şi de pildă faptul că noi am reuşit ca domnul Ovidiu Nemeş să devină primarul unui municipiu important cum este Sighetu Marmaţiei, trebuie valorificat. De asemenea vrem să valorificăm în plan politic rolul primarilor noştri şi sigur că experienţele şi toate capacităţile pe care diverşi oameni din acest judeţ, din această organizaţie, mai vechi sau mai noi le au, trebuie puse împreună. Nu este o sarcină uşoară nicăieri, dar ne vom achita de ea”, a mai spus preşedintele PNL.

În opinia sa, organizaţia locală nu-şi permite să renunţe la o persoană precum fostul primar Cristian Anghel, care şi-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat la închisoare.

„Este un om care a activat în PNL foarte mulţi ani, este un om care a câştigat în numeroase rânduri votul cetăţenilor din Baia Mare, este un om care a trecut printr-un moment dificil, este un om care are în continuare energie, putere de lucru şi nu văd de ce sau cum PNL şi-ar putea permite să renunţe la capacitatea de muncă a unui om pe care-l cunoaştem şi-l apreciem, cel puţin noi, la Bucureşti, toţi”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele PNL Crin Antonescu, alături de ministrul Finanţelor, Dan Chiţoiu şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au participat sâmbătă la şcoala politică „Gheorghe I. Brătianu” organizată la Sighetu Marmaţiei. Aceştia au mai vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. Programul a mai inclus depuneri de coroane la Cimitirul Săracilor şi vizitarea casei memoriale Elie Wiesel

Distribuie:

Postaţi un comentariu