Clujeanul George Cristian Maior și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui SUA Barack Obama

Noul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior,  și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui SUA Barack Obama, informează un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Ambasadorul George Cristian Maior a menționat cu acest prilej importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relațiile dintre cele două țări și relevanţa sa în planul stabilității și securității regionale.
„Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă și de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului și statului de drept, făcând din țara noastră un model pentru țările din regiune”, a arătat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianței Nord Atlantice.
De asemenea, în mesajul transmis președintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat priorităţile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice și a schimburilor comerciale, încurajarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, consolidarea securităţii energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educației și inovației.
“România are un angajament ferm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investițiilor americane și creșterea schimburilor comerciale”, a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.
Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit președintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au românii față de Statele Unite, context care poate contribui substanţial la adâncirea relaţiilor de parteneriat dintre cele două ţări.


La ceremonia de la Casa Albă, ambasadorul George Cristian Maior a fost însoțit de soția sa și cei doi copii: Cristian şi Lara.

 

Ambasadorul George Cristian Maior alături de Preşedintele SUA şi de familie

Ambasadorul George Cristian Maior alături de Preşedintele SUA şi de familie

 

Tot marţi, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat la ceremonia de depunere a jurământului de către Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

[stextbox id=”black” caption=”Despre George Cristian Maior “]
GM_WH3

George Cristian Maior a fost propus, la sfârşitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, Administraţia Prezidenţială anunţând atunci că preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire.
El a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006. A părăsit şefia SRI în 27 ianuarie 2015, prin demisie.
Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.
În perioada 2000-2004, George Maior a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare în Ministerul Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic.
Între anii 1992 şi 1997, Maior a lucrat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 şi până în anul 1999, George Maior a fost Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.[/stextbox]

sursa foto: Casa Albă, Lawrence Jackson publicate de AMBASADA ROMÂNIEI în Statele Unite ale Americii

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Ce copiii superbi are! As vrea sa vad mai multe poze/stiri cu ei!

Postaţi un comentariu