Ce spun politicienii clujeni despre posibila rupere a pactului de coabitare

Destituirea procurorului Papici, urmată de declaraţii acuzatoare ale premierului Ponta la adresa acestuia ameninţă să fie motiv de rupere a pactului de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul USL, Victor Ponta. Traian Băsescu a spus că analizează şi ia în calcul o astfel de decizie.

„Noi suntem pe punctul să ne luăm adio acum. De ce? Această acţiune cu procurorii va fi subliniată cu roşu în MCV (…), în raportul pe care-l aşteptăm ca să putem emite pretenţii la Schengen. Gândiţi-vă că Vosganian deja a primit un aviz negativ să se pună la dispoziţia justiţiei, gândiţi-vă că mai avem din trecut pe Paul Dobre, pentru care s-a cerut permisiunea şi s-a respins, Laszlo Borbely (…), avem deja un CV încărcat pe MCV”, a spus Băsescu.

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj spune că “Dacă cineva vrea să facă lucruri bune pentru România şi pentru români, face lucruri bune şi cu pact, şi fără pact. În acelaşi timp, toate declaraţiile din aceste zile sunt exact din capitolul «Gaşca lui Piţigoi/ Dai în unul, strigă doi/ Aoleu, ce tărăboi». Exact aşa se întâmplă acum lucrurile. Din punctul meu de vedere, Traian Băsescu poate să facă orice, pentru mine nu contează ce face domnia sa. Dar dacă cineva vrea să ajute cu adevărat românii şi să facă ceva bun pentru ei, atunci o face şi nu pune condiţii, nici de pact, nici de altă natură.”

Alin Tişe, vicepreşedinte PDL spune însă că pactul şi eventuala sa rupere “nu e treaba partidului, e treaba preşedintelui, nu partidul a făcut un pact ci instituţia prezidenţială, noi nu avem nicio treabă cu asta! Şi din câte ştiu este vorba de respectarea legalităţii, dacă n-a fost respectată, atunci s-a încălcat pactul.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu