Cătălin Predoiu a luat 85 la sută din voturile pedeliştilor sălăjeni

Liderii PDL au susţinut sâmbătă o conferinţă de presă

2.239 de membri ai organizaţiei judeţene Sălaj a Partidului Democrat Liberal erau aşteptaţi, sâmbătă, 2 noiembrie, la urne, pentru a decide candidatul PDL pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Potrivit preşedintelului organizaţiei, deputatul Lucian Bode, 1.304 dintre ei au ales să îşi exprime, efectiv, opţiunea pentru unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi s-au prezentat la una dintre cele şase secţii de vot organizate în judeţ.

Marea majoritate a democrat-liberalilor care au votat l-au desemnat pe Cătălin Predoiu să lupte pentru scaunul de la Cotroceni, proaspătul pedelist, intrat de numai cinci luni în rândul membrilor partidului, adunând 85 la sută dintre voturile sălăjenilor, în timp ce Gheorghe Falcă a rămas cu diferenţa de 15 procente.

Procesul electoral din Sălaj a fost monitorizat de senatorul Cristian Rădulescu, liderului grupului parlamentar al PDL din Senat, şi de Mircea Toader, omologul lui Rădulescu din Camera Deputaţilor. Cei doi au declarat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Lucian Bode, că acest mod de desemnare a prezidenţiabilului PDL « oferă cel mai bun candidat nu numai în opinia conducerii partidului, ci a cât mai multor membri din întreaga ţară ».

Întrebaţi de presă dacă cei doi candidaţi înscrişi în cursa pentru prezidenţiabile sunt cei mai reprezentantivi membri ai PDL pentru statutul de prezidenţiabil, liderii democrat-liberali au cam evitat un răspuns direct. « Ei sunt cei care s-au înscris în cursă, cu ei defilăm », a spus Cristian Rădescu, în timp ce Lucian Bode a precizat, la rândul său, că « nu prea avem cum să votăm pe cineva care nu şi-a depus candidatura ».

Distribuie:

Postaţi un comentariu