Boc despre mitingul PDL de sâmbătă: “poate mă duc, poate nu mă duc”

Fostul premier Emil Boc a declarat că încă nu s-a hotărât dacă va participa sau nu la mitingul organizat de PDL la sfârşitul acestei săptămâni în Cluj  împotriva guvernării Ponta.

“Eu sunt un simplu primar, un mic primar, azi e abia miercuri, până sâmbătă mai este, să vedem. Depinde de invitaţiile pe care le primesc. Am luat act de decizia BPN al PDL de a organiza mitingul la Cluj-Napoca şi am spus că îl voi autoriza. Ca primar pun totul la dispoziţie, ca om politic eu nu sunt într-o funcţie de conducere, sunt simplu membru şi, în funcţie de invitaţia pe care o primesc, voi analiza, sunt un cetăţean mai liber. Eu am dreptul să decid să fac ce cred de cuviinţă, poate mă duc, poate nu mă duc”, a spus Emil Boc.

Primarul clujean a adăugat însă că orice manifestare a opoziţiei este binevenită pentru a combate un guvern care “ia decizii în detrimentul cetăţenilor. Cum să reacţioneze altfel opoziţia la abuzurile puterii? Doar atrăgând atenţia că acciza pe motorină şi benzină nu este necesară, fiind doar un jaf electoral al PSD? Când ai creştere economică, acciza nu se justifică, este o greşeală majoră a Guvernului Ponta”, a mai spus Emil Boc.

Fostul preşedinte al PDL a mai precizat că este nemulţumit de faptul că democrat-liberalii nu apără eforturile făcute de membrii săi în perioada 2009-2012, când partidul s-a aflat la guvernare şi că singura formaţiune care face acest lucru este Fundaţia Mişcarea Populară. “Este singura formaţiune care astăzi şi-a propus să apere şi să susţină proiectul de reformă al statului pe care l-am susţinut împreună cu preşedintele României. Mă doare că partidul meu nu apără aşa cum apără Fundaţia Mişcarea Populară ceea ce am făcut în perioada 2009 – 2012, asta mă doare, că partidul pe care eu l-am condus nu apără acele lucrurile grele. Şi apreciez pe alţii care nu uită aceste lucruri”, a spus fostul premier.

Partidul Democrat Liberal va organiza sâmbătă, în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, un miting de protest faţă de actuala guvernare. Organizatorii speră să atragă la eveniment peste 10.000 de oameni. La miting va participa şi preşedintele partidului, Vasile Blaga, dar şi europarlamentari PDL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu