Blaga și Udrea, deschiși pentru un candidat unic de dreapta la prezidențiale

Sursa foto: rtv.net

Colegiul Director al PDL s-a întrunit, sâmbătă, 17 august, la Baia Mare. La începutul ședinței maraton care a durat 3 ore, atât Vasile Blaga cât și Elena Udrea s-au arătat deschiși cu celelalte partide de dreapta pentru a găsi “cea mai bună formulă la prezidenţiale”.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat că PDL va stabili în Colegiul Director varianta pe care se va merge pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, dar că este deschis şi faţă de celelalte formaţiuni de dreapta şi centru dreapta pentru a găsi “cea mai bună formulă”.

“Trebuie să fie bine pregătit în zona asta. Un om integru, un om serios, un foarte bun administrator dovedit”, a spus Blaga.

El a arătat că în partid există oameni care să îndeplinească aceste condiţii şi că un lucru cert este că PDL va avea un candidat la alegerile prezidenţiale, iar în cadrul şedinţei se va stabili varianta pe care se va merge pentru desemnarea acestuia.

“Noi suntem deschişi cu celelalte formaţiuni de centru dreapta, de dreapta, să găsim cea mai bună formulă pentru prezidenţiale”, a spus el.

 

 Udrea: În PDL să iniţiem o construcţie politică de centru dreapta cu un candidat la Preşedinţie

“Mă gândesc ca în interiorul PDL să luăm decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie”, a afirmat Udrea, înainte de Colegiul Director al PDL.

Ea a susţinut că din construcţia respectivă ar putea face parte Forţa Civică, Mişcarea Populară şi, eventual, PNL, “după ce nu va mai fi în alianţă”.

Potrivit acesteia, viitorul candidat la prezidenţiale trebuie să fie “un om popular care să adune voturi”.

Elena Udrea a părăsit sala cu aproximativ 30 de minute înainte de terminarea ședinței, însoțită de senatorul PDL Ciprian Rogojan.

 

Proiect de susținere a clasei de mijloc

În urma Colegiului Director Național desfăsurat în Baia Mare, PDL a lansat “Rezoluția de la Baia Mare”, prin care se urmărește crearea unui proiect național de susținere a clasei de mijloc. Prin acest proiect partidul începe o campanie de consultări în toată țara, prin care își va prezenta inițiativele și își propune absorbția propunerilor mediului de afaceri, acest proces urmând a se  finaliza cu măsuri practice.

‘Ne-am axat pe stabilirea poziţiilor noastre faţă de temele politice importante pentru România şi am adoptat Rezoluţia de la Baia Mare prin care ne propunem ca în continuare PDL să susţină clasa de mijloc din România, mult lovită de guvernarea USL. Într-un an şi jumătate de guvernare USL a modificat de 14 ori Codul fiscal, aproape o dată în fiecare lună, a introdus peste 20 de noi taxe şi impozite, 23, şi aici nu intră taxele şi impozitele locale, timbrul judiciar, coplata, toate acestea împovărând de fapt clasa de mijloc, pe oamenii oneşti, cinstiţi, care îşi câştigă existenţa, îşi plătesc obligaţiile la stat şi vor ca statul să-i respecte’, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.
Liderul democrat-liberalilor a amintit că PDL are deja două proiecte legislative depuse în Parlament, din care unul pentru reducerea fiscalităţii şi în care se propune: reducerea cotei unice de la 16% la 12% , reducerea CAS la angajator cu 5 puncte, creşterea salariului mediu la 1.000 de lei, neimpozitarea profitului investit pentru capitalizare, identificând şi resursele necesare pentru atingerea acestor obiective. Cel de-al doilea proiect depus de PDL este cel al legii pentru constituirea autorităţii pentru protecţia investitorului.

‘Am propus să pornim un proiect naţional de susţinere a clasei de mijloc, vom avea dezbateri în toată ţara şi dezbaterile vor fi susţinute şi de guvernul alternativă pe care partidul îl va definitiva până la mijlocul lunii septembrie. Dacă mai trebuia demonstrată incompetenţa acestui Guvern, rectificarea a spus-o: minus 6, 5 miliarde de lei la buget, în condiţiile în care au mărit taxele şi impozitele, autodenunţul făcut prin scrisoarea de intenţie trimisă FMI, CE şi BM în care îşi recunosc eşecurile, spun din plin lucrurile acestea. Ne declarăm de asemenea îngrijoraţi şi scandalizaţi în acelaşi timp de mocirla politică în care se afundă Victor Ponta, de limbajul pe care îl utilizează în ultima vreme, încercând să atragă atenţia opiniei publice, de fapt să o facă să nu observe campania susţinută pe care el o duce pentru pierderea locurilor de muncă. În ţara asta începe să fie un lux locul de muncă. Numai în iulie 16.000 de români şi-au pierdut locul de muncă. Ieri şi alaltăieri sindicatele anunţau alte zeci de mii de disponibilizări până la sfârşitul anului. (…) Atragem atenţia Guvernului asupra situaţiei dificile la care se va găsi România la 1 noiembrie când şomajul va atinge cote maxime’, a spus Vasile Blaga.

 

Totodată, PDL va continua crearea unui guvern din umbră, proces care va fi finalizat undeva la mijlocul lunii septembrie.

“Până la jumatatea lunii septembrie vom avea un guvern alternativ “om la om”, care va fi coalizat în jurul lui Cătălin Predoiu”, a declarat Vasile Blaga, președintele PDL.

În ceea ce privește candidatul pentru alegerile prezidențiale, membrii PDL nu s-au pus de acord. În timp ce Elena Udrea agrează o construcție de dreapta care să coalizele inclusiv liberalii și mișcarea populară, Blaga respinge din start o astfel de idee.

Totuși cei doi au fost de accord când au declarant că viitorul candidat la Președinția României trebuie să își dorească acest lucru.

“Daca va fi să candidez la funcția de președinte al României, îmi voi da demisia din funcția de președinte al PDL, a declarat Vasile Blaga.

Acesta a mai afirmat că nu își doreste să conducă un eventual guvern și nici să facă parte din el, atâta timp cât îndeplinește funcția de președinte al partidului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu