Băsescu se teme pentru soarta TVR-lui: „Ponta este hotărât să pună sub control audio-vizualul”

Într-o conferință de presă susținută la Cotroceni, președintele României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că vrea să controleze audio-vizualul din România și că încearcă prin ordonanța de urgență privind insolvența să atace telviziunea publică.

Șeful statului român a declarat că ordonanța de urgență privind insolvența este una discriminatorie și că prin această procedură se urmărește scufundarea televiziunilor și nu ajutarea lor, așa cum inițial presupune procedura.

„Spre deosebire de Adrian Năstase, Victor Ponta este hotărât să pună sub control audio-vizualul într-un mod mai cinic și mai brutal fără să aibă vreo explicație pentru aceste acțiuni”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a mai avertizat că acțiunile premierului vor atrage atenția organismelor internaționale ale presei care, spune el, vor acționa în vederea stopării acestor acte discriminatorii.

Președintele a declarat că i se pare că toate aceste acțiuni ale premierului sunt îndreptate de fapt înspre televiziunea publică: „Nu cumva ținta este TVR, pentru că este într-o situație dificilă din punct de vedere financiar? Presimt că va veni un Voiculescu sau un Ghiță care să salveze apoi TVR-ul”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu