Băsescu a avizat solicitarea de urmărire penală împotriva lui Ovidiu Silaghi

Liderul PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi / Sursa foto: realitatea.ro

Preşedintele Traian Băsescu a trimis ministrului Justiţiei avizele pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Ovidiu Silaghi (PNL). Anunțul a fost făcut duminică, 8 septembrie, printr-un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

“Președintele României, domnul Traian Basescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală față de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor în perioada mai – decembrie 2012, în raport cu dispozitiile Art. 109 alin. (2) Teza Intâi din Constituția României, republicată, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008”,  se arată în comunicat.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a solicitat, vineri, preşedintelui aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

“În conformitate cu dispozitiile art. 109 alin. 2 din Constituția României și art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum și ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Președintelui României declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presa al PICCJ, potrivit Mediafax.

Procurorii susţin că au indicii privind săvârşirea de către Silaghi a infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată în perioada în care acesta a fost ministru, în Guvernul Ponta I.

Potrivit datelor DNA Ovidiu Silaghi ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri Nelu Iordache 200.000 de euro ca să nu se rezilieze contractele pe care firma sa, Romstrade, le avea cu CNADNR. De altfel, Iordache, care se află din decembrie în arest, este cel care a povestit procurorilor cum s-a întâlnit cu fostul ministru, chiar la acesta acasă, întrevederea fiind aranjată de un fost şef din cadrul DGIPI, Remus Şpan, care conducea divizia de interceptări.

Liderul PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, admite că s-a întâlnit cu Nelu Iordache, însă spune că discuţiile au avut loc în contextul campaniei electorale. Mai mult, el recunoaşte că îl ştie pe Remus Şpan “de la noi din zonă”.

“Sigur m-am întâlnit între două trasee în campania electorală. La mine acasă vin mulţi oameni în campania electorală”, a susţinut Silaghi, într-o intervenţie la Realitatea TV, negând însă că a luat bani de la omul de afaceri.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu