Aurelia Cristea îi arată lui Boc cartonaşul roşu pe tema U Cluj

Foto: Dan Bodea

 

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, candidat la primăria clujeană, îi reproşează primarului Emil Boc că n-a făcut nimic pentru sprijinirea clubului de fotbal Universitatea Cluj, ameninţat cu falimentul, într-un proces care are loc la Tribunalul Botoşani.

„Eu am o experienţă managerială şi-mi place să analizeze lucrurile extrem de pragmatic. Nu doresc să fac declaraţii populiste, aşa cum dl Boc ne-a obişnuit de atâţia ani, pentru că trei mandate, de 10 ani, tot rezolvă problema de la U Cluj. Caută investitori, i-a adus, investitori care sunt prin puşcării acum, care n-au adus nici un beneficiu pentru Universitatea, n-au adus nici un beneficiu pentru spiritul Universităţii, pentru că aici vorbim de un spirit al comunităţii”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Aurelia Cristea.

Ea a spus că U Cluj are nevoie de un management performant.

„Cred că în 2012 ne anunţa (Emil Boc –n.r) cu mare tam-tam, tot în campanie, că discută cu primii 50 de contribuabili la bugetul local, care să investească în Clubul Universitatea şi văd că nu s-a concretizat nimic din acest lucru. Din punctul meu de vedere, susţin în totalitate tot ceea ce înseamnă sportul, tot ceea ce înseamnă acest spirit al Universităţii (…), sunt un fan al fotbalului, sunt microbistă, dar în primul rând vreau să abordăm cu seriozitate tot ceea ce ţine de Universitatea. (…) Nu vreau să valorific în nici un fel acest spirit în scop politic, vreau însă ca acolo lucrurile să funcţioneze transparent, vreau să avem un management performant la Clubul Universitatea şi vreau ca toţi cei care cred în U să aibă satisfacţii ca urmare a acestor lucruri pe care le voi implementa în calitatea mea de primar”, a menţionat Aurelia Cristea.

Primarul Emil Boc a declarat, tot joi, într-un comunicat de presă anterior conferinţei Aureliei Cristea, că va face tot ce poate pentru ca U Cluj să nu dispară.

„Nu am discutat sau confirmat nimănui participarea mea la mitingul pentru “U” Cluj. Am aprobat legal acest miting și înțeleg îngrijorarea suporterilor Universității. Consider că oamenii politici sau cei cu responsabilități administrative în oraș nu trebuie să participe la astfel de acțiuni pentru a nu deturna sensul și scopul real al mitingului. Este o manifestare a suporterilor și nu a politicienilor. De asemenea, doresc să transmit pe această cale faptul că Universitatea Cluj nu va dispărea NICIODATĂ. În cazul în care actuala formulă nu va mai putea funcționa, atunci suntem pregătiți cu o soluție alternativă pentru continuitatea Universității Cluj. Această afirmație se bazează pe faptul că Primăria și Consiliul Local sunt proprietarii Brand-ului “U” și, în consecință, “U” nu va dispărea”, a spus, în comunicat Emil Boc.

Clubul Universitatea Cluj a avut, joi, termen de judecată la Tribunalul Botoşani, într-un proces în care i se cere falimentul, iar fanii clubului au anunţat, tot pentru joi, un miting de protest faţă de situaţia în care a ajuns echipa lor favorită.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a aprobat mitingul şi a anunţat restricţii de circulaţie în zona centrală a oraşului, între orele 17.00-21.00, pentru „desfășurarea unei manifestări publice de protest pentru sprijinirea Universității Cluj”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu