Atac la premier: Un deputat maramureşean îl critică pe Ponta pentru starea infrastructurii din judeţ

Deputatul l-a criticat dur pe premier

Deputatul PPDD de Maramureş, Nunţu Fonta, îl critică dur pe premierul Victor Ponta. Acesta s-a adresat deputaților în plenul Camerei pentru a le relata despre strarea deplorabilă a infrastructurii din judeţ care generează o stare de nemulţumire profundă pentru locuitorii din Maramureş.

„Vin astăzi în faţa domniilor voastre pentru a vă relata situaţia ingrată în care se află deja de prea mult timp zona oraşului Borşa, precum şi o mare parte a judeţului Maramureş, implicit locuitorii acesteia, grav afectaţi de starea deplorabilă a Drumului Naţional 18 Baia Mare – Iacobeni. În calitate de parlamentar de Borşa-Vişeu, am făcut numeroase demersuri către reprezentanţii Guvernului, în vederea remedierii acestei probleme care-i duce la disperare pe borşeni, însă, din câte se pare, conducerea ţării rămâne în continuare impasibilă şi nepăsătoare la doleanţele maramureşenilor. Ultimul exemplu, pe care vi-l prezint în continuare, se referă la o scrisoare deschisă pe care i-am adresat-o personal primului-ministru Victor Ponta, în data de 27 iunie”, a precizat parlamentarul.

La mai bine de două luni de la această scrisoare, premierul nu a dat un răspuns, spre dezamăgirea deputatului dar şi a maramureşenilor.

„Mărturisesc că am crezut în premierul României, un tânăr capabil, cu şcoală şi cu multe resurse intelectuale şi manageriale. Am crezut că se va apleca şi spre problemele şi necazurile maramureşenilor. Din păcate, m-am înşelat! La scrisoarea mea de bun-simţ şi plină de speranţele locuitorilor din zona Borşa pe care-i reprezint în Parlament, premierul nu catadicsit să răspundă, nici măcar prin intermediul vreunui consilier din suita subordonată! La mai bine de o lună de la trimiterea scrisorii deschise, la aceasta binevoieşte să răspundă ministrul Transporturilor. Evident că nici nu are rost să pomenesc acel răspuns, pe care îl ştiam din documentele anterioare primite din partea ministrului Şova, cel în subordinea căruia se află CNADR. Practic, ministrul Transporturilor mă trimite să mă adresez din nou CNADR, adică de la Ana la Caiafa, într-un mod elegant de a pasa responsabilitatea şi a răspunde printr-o …recomandare”, a spus Nuţu Fonta.

„În opinia mea cred că primul-ministru ar fi fost dator cu un răspuns miilor de maramureşeni care aşteptau o veste, nu să ne trimită la Minister şi apoi la CNADR, de unde ştim răspunsurile… Cred că este o chestiune de minimă decenţă a răspunde unor oameni într-o problemă reală, lăsată de izbelişte, precum cea semnalată. Înţeleg disperarea borşenilor şi sunt alături de ei în continuare, cu tot ce pot! Mă întreb oare USL nu a luat destule voturi din zonă? Altfel nu pot să înţeleg atitudinea şefului Guvernului. Sau ar trebui să iasă şi borşenii în stradă – Doamne fereşte!, nu recomand aşa ceva -, după exemplul Roşia Montană, poate atunci s-ar milostivi şi premierul să încerce să limpezească situaţia”, a concluzionat acesta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu