Adrian Papahagi se retrage din viața politică

Vicepreședintele  Partidului Mișcarea Populară și-a anunțat prin intermediul unui mesaj pe o rețea de socializare retragerea din viața politică și implicit din cadrul partidului al cărui co-fondator este. Decizia vine cel mai probabil ca urmare a înscrierii în partid a fostului membru PDL și PNL, Marin Anton. Papahagi declarase anterior că dacă adeziunea lui Anton va fi acceptată, el își va prezenta demisia, întrucât are îndoieli în ceea ce privește declarația de avere a politicianului.

Anunţul retragerii din Partidului Mișcarea Populară (PMP) a fost făcut înainte de şedinţa Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară, de la Palatul Parlamentului. Chiar dacă nu a declarat acest lucru în mod explicit, Adrian Papahagi s-a retras din PMP după ce comisia de etică a partidului a acceptat înscrierea fostului membru PNL, Marin Anton, în organizație. Papahagi declarase anterior că își va prezenta demisia în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

„Din raţiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viaţa politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred şi pentru asanarea spaţiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin şi încredere Partidului Mişcarea Populară, al cărui fondator sunt, şi Preşedintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator şi susţinător, atunci când mi-o vor cere, aşa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toata pasiunea şi energia familiei şi universităţii, şi voi refuza orice apariţie publică”, a fost mesajul lui Adrian Papahagi pe o rețea de socializare.

Potrivit, pesurse.ro, fostul Ministru de Externe al României și actual membru al Partidului Mișcarea Populară, Teodor Baconschi, și-a exprimat și el regretul, tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook, față de decizia colegului său.

„Regret anuntul facut de Adrian Papahagi: va sprijini in continuare “ca orator” PMP si pe Presedintele Traian Basescu, dar se retrage din viata politica. Fiindu-i prieten sincer, as fi vrut sa ma consulte, pentru a nu lua o asemenea decizie de unul singur. Universitatea castiga, politica romaneasca pierde”, a scris acesta.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu