Umbra lui Walter tulbură visele copiilor

Câteva zeci de căsuţe de lemn au fost montate pe terenul de antrenament al juniorilor Universităţii Cluj, pentru a primi oaspeţii Untold / Foto: Dan Bodea
Florian Walter şi-a pierdut total interesul pentru fotbal. De mai bine de un an de zile s-a lepădat de „U”, dar orice acţiune a lui continuă să afecteze grav dezvoltarea normală şi sănătoasă a copiilor care încă mai vor să bată mingea, care încă mai visează că într-o zi vor fi căpitani ai echipei lor de suflet – Universitatea Cluj. În libertate, sau în puşcărie, Florian Walter rămâne un oportunist. Huzurul din Emiratele Arabe Unite, unde Walter a încercat să se ascundă la un moment dat, de teama de a nu fi arestat, pare că i-a golit conturile.
S-a predat autorităţilor, conştient că mai devreme sau mai târziu, tot în puşcărie ajungea. Dar şi de după gratii, Walter continuă să facă rău clubului pe care, cel puţin în acte, încă îl patronează. În vara anului 2009, când a preluat pe „U”, echipa juca pe arena din Baza Sportivă Clujeana. Cineva l-a întrebat atunci de ce nu duce echipa, fie şi pentru câteva meciuri, până urmau să fie terminate lucrările la Cluj Arena, pe stadionul din Gruia, al echipei CFR. Walter a încercat să intre în sufletele suporterilor şi a replicat: „Du-te tu să joci pe deal”.
Azi, Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al societăţi FC Universitatea Cluj SA şi mâna dreaptă a lui Walter în club, atât cât mai poate fi numit club, încheie contracte tocmai cu cei pe care altădată şeful ei îi considera duşmani. Am aflat de pe numaiu.ro că ansamblarea satului de vacanţă, de pe terenul de iarbă din Baza Sportivă „Dan Anca”, a fost posibilă datorită unui contract încheiat între FC Universitatea Cluj, defunctul club patronat de Walter, şi Sorin Gadola, fiul lui Ştefan Gadola, sponsor principal al CFR-ului.
Sigur că aici este vorba despre un parteneriat de afaceri, Walter încercând să se facă frate şi cu „duşmanul” dacă scoate ceva bani. Dar ridicarea satului de vacanţă i-a alungat pe copii din ultimul loc în care încă se mai puteau antrena. Sursa citată mai precizează că terenul respectiv, adică Baza Sportivă „Dan Anca” este în administrarea autorităţilor locale, care tocmai încearcă să pună în mişcare, o nouă „mişcare” pro „U”.
S-au mobilizat universităţile locale, edilii, s-a înfinţat Asociaţia Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru, care este de fapt şi de drept, continuatoarea spiritului „U”, dar ceva datorii tot or mai fi rămas de plătit. Sau poate din banii obţinuţi din închirierea terenului, defuncta FC Universitatea Cluj SA, prin puterea şi dreptul de semnătură al Marietei Anastasescu, vrea să facă o mărire de capital în nou înfiinţata Asociaţie Sportivă Alb-Negru, lucru care l-ar readuce pe Walter în conducerea Universităţii.

1 Comentariu

  1. Mihai spune:

    Ti-e foame tare, asa-i? Daca nu mananci ceva pana la urmatorul articol despre U, o sa scrii ca Mos Ene impreuna cu Fidel Castro, Goofy si Larry Bird sunt noii investitori de la U. Ioi!

Postaţi un comentariu