Nemărginite insolenţe imperiale

Viorel Cacoveanu, scriitor
Viorel Cacoveanu, scriitor

Iată sportul mondial, olimpismul. piscul lui nobil, sunt zguduite de o mică (deocamdată!) bombă , care aruncă în aer demnitatea, fair-play-ul şi eleganţa lui. Nişte hakeri, desigur ruşi, au spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping (WABA). Si au ieşit brusc la iveală câteva… firimituri din minciunile, murdăria şi gangsterismul… onoratei instituţii, în care doar proştii şi naivii mai cred. E adevărat, din când în când, apăreau ştiri scurte, abil alese sau confecţionate, cu probe A şi B care incriminau diverşi sportivi, depistaţi dopaţi. Numai că... aceşti dopaţi erau mereu din ţările mici, ale Europei de Est si ale lumii a treia. Dar ei erau găsiţi. Foarte rar area şi un sportiv din marea lume a sportului. În ultimă vreme, chiar s-a exagerat şi victime au fost sportivii ruşi, gata-gata să fie excluşi in corpore de la Jocurile Olimpice. Sportivii din puterile politice şi economice mari, din anumite discipline înecate în bani fără număr, nu apăreau niciodată! Erau ocrotiţi, la adăpost, lăsaţi să zburde. Căci se băgau, dar şi se adunau bani cu port-avionul!

Aflam acum, prin intermediul hakerilor ruşi că această agenţie a adevărului ne oferea rahat cu linguriţa şi umbla cu dosare medicale, cu reţete şi tratamente pentru marii sportivi, mai exact cu derogări, cu aprobări, cu grija ca unii să se dopeze ca Purcelul înainte de Crăciun. Şi s -au înşirat sumedenie de substanţe, pentru unii interzise, pentru alţii reomandate!!! E destul să te uiţi la unii sportivi şi vezi şi de pe lunăcă sunt nişte saci bătuciţi cu doping de tot felul. Discipline sportive întregi ar trebui analizate şi eradicate; o vreme. Recent, hakerii au dat doar câteva nume de dopaţi, deşi cu siguranţă au şi multe alte nume! Chiar dacă unii au făcut-o cu acordul Agenţiei WADA. Surorile Williams, gimnasta Simone Bieles şi alţii au mâncat mai multe substanţe dopante decât pâine la viaţa lor. De ce ? Erau bolnave!!! Hoţia e artă în lumea de a azi. În ce lume obraznică, murdară şi decăzută trăim! La Serena e destul si te uiţi si înţelegi imediat de unde sunt muşchii ei… Oricând ea putea suferi explozie şi ar fi o catastrofă umanitară. Mai grav şi mai enervant este cazul gimnastei Simona Biles declarata cea mai bună din toate timpurile (era americană!), care declară cu insolenţa ei imperială:Sufăr de ADHD de mică şi iau medicamente încă din copilărie. Vreau să ştiţi că eu cred într-un sport curat. Am respectat întotdeauna regulile şi voi continua să fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport…” Mica moimă ne scuipă în obraz a doua oară, după ce s-a dopat barbar.

Nu şi-a bătut joc de adversarele ei? Dar de sport ? Dar de publicul spectator si telespectator? Dacă e bolnavă, de ce nu stă acasă să se trateze? De ce nu merge la paralimpici? Cum se va bucura ea de o medalie furată? Fie şi cu ajutorul neprecupeţit al WADA. Eu ştiu foarte bine că obrăznicia imperială în faţa celor mici nu are nici o limită, e de o aroganţă, sfidare şi un dispreţ fără limite. Rog cititorul să-şi aduci aminte cum la Olimpiada din Australia, în urmă cu opt ani, lui Andreea Răducan i s-a luat medalia de aur pentru banala pastilă de Nurofen!!! De ce? Pentru că era dintr-o ţară mică, pentru că era singură exigenţelor bandideşti ale WADA! Ce vor face acum WADA şi CIO? Vor muşamaliza, ca de obicei, cu aceeaşi insolenţă imperialărezultatele, în loc să-şi dea cuvenita demisie. Şi la noi o cucoană plină de sine şi de vâjâială îşi dă aere şi face pe corecta, într-o lume de rechini umani. Păcat. O demisie ar fi un strop de demnitate si curaj! Când o lege şi o instituţie abilitată deschide portiţă -fie ea cât de mică – infracţiunii, ele devin automat infractoare, ba îi expun şi pe cei ce le slujesc şi deschid o mare cutie a Pandorei. De ce se permite unor sportivi să se dopeze sub acoperirea mârşavă a aprobării, reţetei sau dosarului medical, derogării- iar celor cinstiţi de dă rolul de fraieri. Unii se îndoapă cu substanţe dopante, alţii concurează loiali, curaţi. Iată de ce spuneam, ca hoţia e deseori artă! Murdară! Cât se p ate de murdară….

Colegul Cristian Geambaşu, în Gazeta Sporturilor, într-o mişcătoare tabletă despre evenimentul comentat de noi, scrie:Aştept primul cutremur şi în fotbal, legat de doping. îmi place să cred, că nu ies la pensie până atunci”. Nu vei ieşi, Cristian, dar vom pieri noi, cei mai în vârstă…

Tot un caz de mare orgoliu imperial este cel al amabasadorului Hans Klemm, al Statelor Unite la Bucureşti. Cei mai în vârstă ştiu prea bine cum se comportau guvernatorii sovietici la noi în anii 50. În proiectul de Constituţie, trimis spre aprobare la Kremlin în 1952, Stalin şi Molotov au adăugat cu de la ei putere înfiinţarea unei Regiuni Autonome Maghiare, de formă. Ei bine, azi H. Klem se duce în statul „Trei Scaune” şi se fotografiază cu steagul secuiesc şi cu prietenii al căror ambasador e, secuii. O întrebare nu i s-a pus: de ce nu s-a fotografiat şi cu românii de acolo şi cu tricolorul lor? Nu ziceam o vorbă, orgoliul imperial e însă, pesemne, prea mare.. Ai lui au arătat că el merge în toata ţara si face ce vrea. Nici urmă de regret, de rezervă faţă de gest. Unul inamical, de dispreţ la adresa românilor- Punct.


Publicitate

Postaţi un comentariu