Hotelul Ham Ham, o afacere născută din dragoste pentru căței

Câmpean Raluca/ Foto: Maria Man

Câinii, pisicile, precum și alte animăluțe au începând din această lună un hotel special amenajat pentru nevoile lor, un hotel situat în mijlocul naturii, unde acestea pot să își petreacă timpul într-o manieră plăcută, în vreme ce stăpânii lor sunt fie la serviciu, în vacanță sau de ce nu, la unul dintre multele festivaluri, mai mici sau mai mari care au loc în inima Transilvaniei. Hotelul Ham Ham a avut deschiderea oficială pe 15 iulie. E locul ideal unde patrupedul se va simți iubit, răsfățat și nu în ultimul rând liber să alerge, și să se joace cu ceilalți cățeluși, în așteptarea stăpânului.

Povestea hotelului e simplă. Două fete, mari iubitoare de animale, Câmpean Raluca și Ioana Pop au simțit pe propria piele ce înseamnă că ai un câine și să nu ai cu cine să îl lași în momentul în care tu trebuie să călătorești. Au decis astfel să își deschidă propriul hotel pentru căței. De la idee până la implementare nu au trecut decât trei luni! Trei luni pline de peripeții însă, pentru că niciuna dintre fete nu avea cunoștințe tehnice, fiind ambele licențiate în domeniul uman. Cu toate acestea, au fost atât de hotârâte, încât în trei luni au ridicat cu propriile mâini, de la zero un hotel pentru cei mai buni prieteni ai omului.

„Am cumpărat materiale și am ridicat efectiv clădirea. În ultimele două săptămâni ne-au ajutat șase băieți, dar nici ei nu erau din domeniul construcțiilor.  Aici, în Valea Fânațelor, avea Ioana un teren, iar locația ni s-a părut perfectă pentru ceea ce am vrut noi să facem. E un teren mare la dispoziția noastră și ne bucurăm pentru că avem multe planuri în minte. Întâi de toate vrem să facem loc de joacă, piscină pentru căței, dar și o terasă pentru stăpâni”, spune Raluca.

Ambele fete s-au implicat în afacerile deținute de familiile lor în trecut, dar acum a sosit momentul să încerce ceva pe cont propriu. S-au asociat și au decis să își investească banii în visul lor. „Hotelul a fost ridicat din fonduri proprii. Având în vedere că suntem noi în domeniul construcțiilor și am făcut destul de multe greșeli, costurile s-au ridicat undeva la 30.000 de euro de persoană, 60.000 de euro în total. Se putea și mai puțin, dar nefiind în domeniu, am greșit și ne-au costat apoi reparațiile”, povestește Raluca.

Foto: Maria Man

Acum însă, lucrurile s-au aranjat. Hotelul are 20 de camere interioare, care pot fi dotate atât cu accesorii pentru câini, cât și pentru pisici. Zece dintre acestea sunt premium, ceea ce înseamnă că beneficiază de propria terasă. Cele standard sunt echipate cu mobilier specific, pătuț, cameră de supraveghere. Câinii beneficiază de trei plimbări pe zi, dar programul acestora este dictat în mare parte de preferințele stăpânului. În curtea exterioară există de asemenea 20 de țarcuri, dotate cu cuști din lemn, unde sunt cazați câinii obișnuiți să stea afară sau cei care au probleme de comportament.

„Nu am avut până acum parte de cerințe speciale din partea stăpânilor. Aceștia însă își iubesc foarte mult animalele și ne sună zilnic cât cei mici sunt aici. E ca și cum ai avea un copil mai mic.  Eu îi înțeleg perfect. Tocmai din acest motiv, pentru ca stăpânii să fie liniștiți și pentru că noi suntem transparenți, aceștia pot intra oricând pe internet să vadă live ce face cățelul. În momentul în care își cazează cățelul la noi, primesc un cod și cu acesta au acces la camera care îi are în vizor patrupedul”, spune Raluca.

Hotelul oferă servicii complexe. Mâncarea însă nu e inclusă în preț. Astfel, cei care doresc, pot să cumpere inclusiv meniul câinelui. Pe viitor, hotelul va avea propria cantină unde se vor găti delicatese special pentru oaspeții blănoși.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

„Vom construi un teren de agility, pentru că ne dorim să facem sport cu cățeii, iar exercițiile acestea pot fi considerate lecții de dresaj, prin joacă. Vom avea de asemenea grădiniță pentru căței. Stăpânul își va lăsa câinele pe parcursul zilei, iar noi îl vom dresa. Avem taxi special pentru căței, având în vedere că stăm departe de oraș. Avem la dispoziție mașina pentru cei care nu se pot deplasa sau cărora le surâde mai mult această variantă. Colaborăm cu un veterinar care ne vizitează  săptămânal. Le facem analize câinilor, dacă medicul consideră că e necesar. Am avut de exemplu un câine ceva mai plinuț. Am chemat veterinarul, i-a dat o dietă, iar acum o urmează”, povestește Raluca.  

Cele două tinere anteprenoare sunt extrem de încrezătoare în ideea lor și sunt convibse că hotelul va fi un succes, mai ales după deschiderea oficială când o mulțime de clujeni le-au lăudat inițiativa, iar alții și-au adus deja de două ori patrupedul la Ham Ham.

Raluca

Pentru Raluca, de departe cea mai mare provocare a fost construirea efectivă a hotelului. „Construcția ne-a omorât! Pe mine mai ales, dar mă bucur că totul e în regulă acum. Ajung acasă liniștită, relaxată. Înainte să avem hotelul eram foarte stresată. Ioana are o afacere de familie, iar eu aveam un restaurant și o sală de fitness de care mă ocupam, tot afacere de familie. Stresul era foarte mare, nu găseam angajați! Nu se compară. Acum sunt foarte liniștită. Am parte de terapie în fiecare zi când vin aici. Pentru mine acest hotel e fericire pură!”, spune Raluca.

Hotelul are deja rezervări făcute pentru luna august. „Pe perioada Electric Castle am avut un câine și o pisică pe perioada întregului weekend. De Untold aveam din nou multe cerințe.  Acum, când e concertul Depeche Mode, la fel. Fie cu ocazia evenimentelor, fie pe perioade mai lungi. Avem rezervări până în august. Cineva a făcut rezervare pentru o lună întreagă. În perioada următoare vom găzdui un cangur. I-am pregătit deja țarcul, departe de câini. Putem găzdui orice animăluț, nu avem nicio problemă la acest capitol”, explică tânăra.

Un animal implică multă responsabilitate, iar fetele, prin business-ul lor, îi pot ajuta pe cei care nu au suficient timp să se ocupe de acesta,  să aibă totuși un blănos fericit.

„E un trend să ai un câine, dar multă lume nu își dă seama de responsabilitatea care vine odată cu acesta. E frumos când e mic, nu trebuie să îl scoți de prea multe ori, dar când crește, el are nevoie de atenție. Mulți clujeni lucrează de dimineața până seara. Era inclusiv cazul meu și al Ioanei. Ți se rupe inima să vezi că îți lași câinele singur acasă o zi întreagă. E foarte bine că există variante alternative. Foarte mulți IT-iști au câini, dar lucrează foarte mult. Își doresc tot ceea ce e mai bine pentru câinele lor, dar nu au timp. Timpul nu poate fi cumpărat, dar aici intervenim noi. ”, spune Raluca.

Raluca și Ioana

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Sorina says:

    Felicitări și succes !!!

Postaţi un comentariu