Prefectul i-a pus în gardă pe primarii maramureşeni

Prefectul i-a pus în gardă pe primari

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian  a participat luni, 30 septembrie 2013, la  şedinţa Comitetului  Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfaşurată în sistem  videoconferinţă, sub conducerea primului ministru Victor Ponta. Tema şedinţei  a vizat pregătirea structurilor pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă provocate de manifestarea fenomenelor meteorologice şi hidrologice prognozate în viitorul apropiat.

Premierul Victor Ponta a  cerut prefecţilor şi factorilor responsabili, o conlucrare eficientă în vederea prevenirii şi gestionării cu responsabilitate a situaţiilor de urgenţă ce se pot produce. Acesta a solicitat  de asemenea, o evaluare  a contractelor cu  firmele care asigură deszăpezirea, precum şi  începerea pregătirilor  pentru sezonul de iarnă.

Discuţiile s-au axat în principal pe avertizările meteorologice de cod galben şi portocaliu din aceste zile, emise pentru mai multe judeţe din sud- vestul şi sud- estul ţării.

De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat autorităţilor judetene şi locale să identifice   zonele cu potenţial major de risc, să identifice eventuale adaposturi pentru sinistraţi care să fie  aprovizionate cu apa, alimente şi  medicamente  de strictă necesitate.

Prefectul judetului Maramureş Anton Rohian, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii  de urgenţă a cerut celor prezenţi la şedinţă seriozitate şi responsabilitate  în executarea intervenţiilor. Acesta a avertizat primarii să se ocupe de curăţarea canalelor, şanţurilor şi rigolelor pentru a evita producerea de inundaţii în cazul ploilor abundente. De asemenea, prefectul Anton Rohian a solicitat  o situaţie a pregătirilor de iarnă la nivel de judeţ, aspecte ce urmează a fi analizate în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care se va desfăşura zilele următoare.

Postaţi un comentariu