Performanță: Băimăreanul Omer Cerrahoglu, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Matematică

Băimăreanul Omer Cerrahoglu își dorește să devină student la o universitate bună din America sau Anglia / Sursa foto: adevarul.ro
eepurl.com

Multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică,  băimăreanul Omer Cerrahoglu şi-a trecut în palmares încă o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia,  potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educației.

Aceasta este a cincea distincţie obţinută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiţie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 încoace (două medalii de aur şi trei de argint).

Omer Cerrahoglu este elev în clasa a a XI-a de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Acesta  a câștigat medalia de aur în 2011 și 2012 la balcaniadă. De la edițiile 2012 și 2013 ale Romanian Master of Mathematics a adus tot medalii de aur, iar la olimpiada internațională a câștigat aurul în 2009 și 2012 și argintul în 2010 și 2011. De copil caută „ceva la care să fie bun”. A găsit matematica destul de repede, în clasa a II-a. Omer își dorește să devină student la o universitate bună din America sau Anglia. Practică ping pong-ul și plimbarile (pe jos sau cu bicicleta) și ține mult la familia sa.

Palmares excelent la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au cucerit şase medalii (trei medalii de argint şi trei de bronz) la a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria.

Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediţie) şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.

 

Postaţi un comentariu