Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, susţine ideea mineritului cu respectarea legilor de protecţie a mediului

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea / Sursa foto: emaramures.ro

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat marţi pentru Agerpres că redeschiderea mineritului neferos în România este strâns corelată cu protecţia mediului înconjurător.

El consideră că intervenţia premierului Victor Ponta în sprijinul minerilor de la Roşia Montană arată un interes al Executivului pentru acest domeniu economic.

„Intervenţia premierului este un prim pas important, nu doar în soluţionarea situaţiei de la Roşia Montană, ci şi în restul zonelor din România unde există potenţiali investitori pentru prelucrarea aurului prin cianurare. Baia Mare este o astfel de zonă şi aşteptăm cu interes, cu nerăbdare şi cu încredere o soluţie pentru această investiţie. Dorim locuri de muncă pentru maramureşeni, dar în acelaşi timp suntem extrem de îngrijoraţi de problemele de mediu ce pot apărea în cazul începerii activităţii de la exploatarea Romaltyn Mining Baia Mare. Susţinem demersurile şi proiectul Guvernului României şi salutăm decizia politică de înfiinţare a comisiei mixte parlamentare de analiză a proiectului Roşia Montană. Reprezintă, clar, singura soluţie pentru dialog”, a spus Gabriel Zetea.

Liderul PSD Maramureş a apreciat responsabilitatea şi curajul primului-ministru. „Reacţia lui Victor Ponta este un act de normalitate şi curaj pentru un politician, pentru un prim-ministru”, a afirmat Gabriel Zetea. În opinia sa, este de datoria oricărui politician să încerce soluţionarea unor astfel de situaţii în care românii încearcă să îşi rezolve unele probleme prin intermediul unor acţiuni disperate.

„Apreciem responsabilitatea şi curajul primului-ministru Victor Ponta, determinarea sa de a-şi ţine cuvântul faţă de minerii intraţi în grevă la Roşia Montană. De asemenea, este de apreciat disponibilitatea sa de a vorbi cu minerii, oameni disperaţi că îşi vor pierde locurile de muncă. De altfel, Victor Ponta este singurul politician, reprezentantul puterii din România, care a ales nu doar să vorbească la televizor şi să facă declaraţii pro sau contra, ci să meargă la faţa locului şi să salveze o situaţie potenţial explozivă. Totuşi, în situaţia grea a minerilor de la Roşia Montană, Victor Ponta demonstrează încă o dată că reprezintă persoana în care românii, în general, au cea mai mare încredere”, a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele PSD Maramureş consideră că dezbaterea pe proiectul de la Roşia Montană este importantă nu numai pentru zona Apusenilor


Publicitate

Postaţi un comentariu