Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat:

– 250 g făină

– 5 ouă

– 250 gr. unt moale

– 300 gr. zahăr brun

– 2 linguri cacao

– 1 linguriță și jumătate praf de copt;

Ingrediente pentru cremă:

– 200 gr. mascarpone

– 100 gr. ciocolată

– 200 gr. zahăr brun

– 3 linguri vin roșu

– 3 linguri coajă de portocală confiate și mărunțite

– 2 linguri migdale mărunțite;

Ingrediente pentru pentru ornat:

-100 gr. mascarpone

– 200 ml. frișcă

– 50 gr. ciocolată albă

– mini pastile de ciocolată

– unt și făină, pentru uns tava.

Prepararea: 

Untul se freacă cu zahărul, se adaugă pe rând ouăle și se omogenizează bine cu fiecare, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Compoziția se toarnă într-o formă de tort, de 23 cm diametru, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace 25-30 minute la 180 grade. Se face proba acului. Când blatul este copt, se scoate din cuptor, se lasă 5-10 minute să se răcorească, apoi se scoate din formă și se pune la răcit pe grătar. Ciocolata se topește pe aburi, se lasă la răcorit și se adaugă vinul.

Mascarpone se freacă cu zahărul, se încorporează treptat ciocolata, coaja de portocale confiate și migdalele. Blatul se taie în trei foi și se umple cu crema. Ciocolata albă se topește împreună cu frișca, se omogenizează și se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se bate cu mixerul de mână și se încorporează mascarpone. Cu crema obținută se îmbracă tortul, deasupra se presară pastile de ciocolată. Se pune la rece pentru 3 ore, după care se servește.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

 

Postaţi un comentariu