Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Ingrediente pentru 4 porții:

– 400 – 500 gr. carne de porc

– 1 ardei roșu

– 3 cepe

– 2 căței de usturoi

– 1 morcov

– 600 ml apă

– 1/2 linguriță sare

– 1/2 linguriță boia dulce

– 1/4 linguriță chimen

– 1/4 linguriță cimbru

– 1 ceașcă bulion

– 1 linguriță făină

– pătrunjel, piper

Preparea: carnea se taie cubulețe și se pune în tigaie/cratiță/ceaun cu 2 linguri de ulei. Se gătește până se rumenește frumos. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt, ardeiul cubulețe și morcovul rondele. Legumele tocate și condimentele se adaugă peste carnea rumenită și se călesc 5 minute împreună. Se adaugă apa, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic aprox. 60 minute. Se adaugă bulionul și făina dizolvată în puțină apă, apoi ingredientele. Se da în doua-trei clocote și se oprește focul. Se condimentează după gust și se adaugă pătrunjelul. Tocănița de porc se servește cu mămăliguță caldă  alături de câteva murături.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

Bucataria_logo-web

La revista revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu