Reţeta săptămânii: Tort de vară, răcoritor de lămâie

Ingrediente pentru forma de 22 cm:

Pentru bază:

– 200 grame biscuiți cu tărâțe de ovăz (sau alt tip)

– 200 grame unt

Pentru cremă:

– 600 grame smântână

– 400 grame iaurt gras

– 200 grame zahăr

– coaja rasă de la o lămâie

– 4 linguri zeamă de lămâie

– 1 linguriță esență de vanilie

-10 grame gelatină

Pentru decorare:

– 1 lămâie, frunze de lămâiță

Prepararea: Biscuiții se zdrobesc sau se mărunțesc în blender, se amestecă cu untul moale, apoi se presează în forma te tort cu pereții detașabili. Smântâna se amestecă cu iaurtul, cu zahărul, esența de vanilie și cu coaja și zeama de lămâie. Se scoate 100-200 ml. într-un vas mai mic și se adaugă gelatina. Apoi se lasă 3-4 minute și se încălzește la foc mic (atenție să nu fiarbă), până se dizolvă gelatina. Se pune și se amestecă înapoi în cremă și se toarnă în formă pe baza de biscuiți deja așezată. Se lasă 3-4 ore (de preferat și peste noapte) la rece. Se decorează cu felii de lămâie și frunze de lămâiță.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

Bucataria_logo-web

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu