Reţeta săptămânii: Tocăniţă de stavrid cu leuştean

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 800 gr. stavrid

– 100 gr. cârnați picanți

– 1 ceapă, 1 ardei verde, 1 roșie, ulei

– 100 ml smântână pentru gătit

– leuștean, sare, boia iute, piper.

Prepararea:

Peștele se spală, se dezosează și se taie în bucăți potrivite. Ceapa și ardeiul se mărunțesc, se înăbușă în ulei, se adaugă cârnațul tăiat felii, se prăjește puțin, apoi se trage deoparte și se presară boiaua. Se adaugă carnea de pește, roșia mărunțită, se asezonează cu sare și piper și se toarnă puțină apă. Se fierbe câteva minute la foc mic, apoi se adaugă leuștean mărunțit și smântâna de gătit și se mai fierbe 2-3 minute. Se servește cu găluște sau cu paste fierte.


Publicitate

Postaţi un comentariu