Rețeta săptămânii: Scovergi cu mălai ieftine și gustoase

Ingrediente:

– 250 ml apă

– 60 g unt

– 200 g făină de mălai

– 50 g făină albă

– 3 ouă

– 250 g marmeladă sau dulceaţă mai groasă

– 2-3 ceşti lapte

– puţină untură sau ulei

– un praf de sare

Prepararea: Se amestecă mălaiul cu făina albă. Se pun într-o cratiță apa, sarea și untul, se pun pe foc, iar când dau în clocot, se ia cratița la o parte și se toarnă amestecul de făini (mălai și făina)  toate odată. Se amestecă repede cu lingura de lemn, şi se lasă să se răcorească puţin. Se pun ouăle unul câte unul, frecându-se bine cu fiecare în parte. Se subțiază cu lapte, turnând câte puțin pentru a nu face cocoloașe. Se subţiază până ce se obţine o compoziţie puţin mai groasă ca cea pentru clătite. Se ia cu polonicul din compoziție și se toarnă în tigaia în care s-a încins untură sau ulei. Se pune mai mult decât la clătitele obișnuite, fiindcă trebuie să iasă puţin mai groase. Se coc la foc potrivit spre mic, şi se întorc numai când marginea începe să li se ridice de jur împrejur. Se lasă la prăjit cca. 1 minut şi pe cealaltă parte. Se ung cu marmeladă sau dulceață, se răsucesc și se servesc presărate cu sau fără zahăr pudră, de preferat alături de un pahar de lapte rece.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu