Rețeta săptămânii: Ruladă cu coacăze roşii

Ingrediente pentru blat:

– 6 ouă

– 180 g zahăr

– 180 g făină

– 4 linguri mac măcinat, câteva picături oţet

pentru cremă: 500 g brânză de vacă, 3 linguri smântână, 200 g zahăr, 2 ml esenţă de vanilie; 250 g coacăze roşii zahăr pudră.

Prepararea: Albuşurile se bat spumă cu câteva picături de oţet, după care se adaugă lingură cu lingură zahărul şi se bate tare. Se încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu macul. Se întinde compoziţia într-o tavă de dimensiuni mari şi se coace 12 minute la 180 grade. După ce se scoate din cuptor, se pune pe un şervet de bucătărie presărat cu puţină făină şi se rulează. Se lasă aşa până ce se răceşte. Se amestecă ingredientele cremei cu mixerul, se întinde crema peste blat, se presară boabele de coacăze bine spălate şi scurse şi se rulează. Se serveşte presărat cu puţin zahăr pudră.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu