Rețeta săptămânii: Pulpe de pui cu șampanie

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 pulpe întregi,

– 50 grame unt

– 2 morcovi

– 1 ceapă

– 200 ml șampanie

– 300 ml smântână pentru gătit

– 1 gălbenuș de ou

– sare, piper.

Prepararea: Pulpele de pui se asezonează cu sare și piper și se așează într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Se taie morcovii rondele iar ceapa se mărunțește. Se pun lângă pulpe, rondelele de morcovii și ceapa mărunțită, se toarnă puțină apă și se înăbușe în cuptorul preîncălzit. După cca. 15-20 minute se toarnă șampania și se lasă, până când carnea se rumenește. Se scot pulpele iar sosul format se strecoară într-un vas. Gălbenușul se amestecă cu smântâna lichidă și se amestecă cu sosul rezultat de pe pulpe. Se încălzește încet, având grijă să nu dea în clocot. Pulpele se servesc cu acest sos grozav și cu garnitură după plac.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu