Rețeta săptămânii: Prăjitura Veronica

Ingrediente pentru blat:

– 200 g zahăr

– 150 g făină

– 7 albușuri

– 1 plic praf de copt

– 1 cană rahat mărunțit

– 1 cană vișine fără sâmburi din compot

Ingrediente pentru cremă:

– 7 gălbenușuri

– 150 g zahăr

– 2 linguri făină

– 100 ml lapte

– 50 ml cafea

– 250 g unt

Ingrediente pentru glazură:

– 100 g ciocolată

– 100 ml frișcă

– 1 linguri ulei

– drajeuri de ciocolată.

Prepararea:

Albușurile se bat spumă cu zahărul, se încorporează făina amestecată cu praful de copt, apoi rahatul și vișinele. Compoziția se pune într-o tavă de mărime mijlocie, tapetată cu hârtie de copt și se coace cca. 20-25 minute la 175 grade. Pentru cremă, gălbenușurile se amestecă cu zahărul și cu făina, se toarnă laptele și cafeaua, apoi se fierbe pe aburi până când se îngroașă. Când s-a răcit, se amestecă cu untul și se întinde peste blatul rece. Ciocolata se topește împreună cu frișca, se adaugă ulei și se lasă la răcit. Când este încă fluidă, se întinde peste cremă, se presară cu drajeuri de ciocolată. Se pune la rece pentru o noapte, după care se feliază.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun-gust

Bucataria_logo-web

La revista „Bucătăria Arde le nească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu