Rețeta săptămânii: Plăcinta creață

Ingrediente:

-1 kg făină albă

– un ou

– puțină sare, apă rece.

Prepararea: Se face un aluat cu o consistență normală, pentru a putea fi modelat,   din făină, apă rece, un ou, puțină sare. Se împarte în 10 movilițe. Se pregătește un tocător, curpător cum se numește în Maramureș, din lemn, de formă rotundă, de mărimea unei farfurii obișnuite. Se întinde cu sucitorul o foaie subțire ca pentru tăieței. Se pune pe fundul de lemn. Marginile se lasă să fie căzute peste fundul de lemn, cam cu 20 cm. Se pune brânza sau varza călită, după preferință pe plăcintă. Se iau marginile și se aduc una lângă alta, ca niște pliseuri, peste plăcintă, până este acoperită în întregime. Se încălzește o tigaie din fontă și se unge cu ulei. Se alunecă plăcinta de pe curpător și se coace la foc mijlociu. În timp ce se coace, se mai unge cu ulei, când este prăjită se întoarce pe partea cealaltă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

 


Publicitate

Postaţi un comentariu