Reţeta săptămânii: Piroşte

Ingrediente
– 500 g făină albă
– 1 linguriţă de sare

– ½ cană de apă
– 200 g brânză de burduf


Pentru servire
– 1 ceapă
– 100 g slănină
– 50 gr.caşcaval


Prepararea

Se toarnă făina într-un bol, se adăugă apă şi sarea, iar apoi se amestecă şi se frământă compoziţia până se obţine o cocă groasă. Aluatul obţinut se împarte în 4 bucăţi egale, iar fiecare bucată se întinde până se obţine o foaie subţire. Foaia astfel obţinută se împarte în 4 bucăţi, iar pe fiecare bucată de aluat se adăugă câte o linguriţă de brânză de burduf. Apoi se împăturesc bucăţile de aluat, iar marginile se încrustează. Separat se pune slănină la călit într-o tigaie cu foarte puţin ulei, după care se adăugă ceapă tăiată mărunt şi se lăsă pe foc până devine aurie. După ce s-au fiert piroştele, se adăugă peste acestea slănină călită cu ceapă, iar la sfârşit se presara caşcaval ras deasupra.

Bucataria_logo-web


Publicitate

Postaţi un comentariu