Rețeta săptămânii: Piept primăvăratic de pui

Ingrediente pentru 4 persoane:

4-6-8 jumătăţi de piept de pui fără os (în funcţie de mărime)

– sare, piper

– 1 linguriţă ardei tocat cu sare

– 1 lingură leurdă tocată

– ½ linguriţă fulgi de chili

– 4-5 linguri ulei

– 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

– 200 g spanac proaspăt

– 250 g mozzarella în saramură

– 1 pumn roşii uscate conservate în ulei (3-4 bucăţi la 1 bucată de carne)

– 4-8 linguriţe mascarpone

– câteva linguriţe leurdă tocată

– 5-6 linguri ulei de măsline.

Prepararea: Jumătăţile de piept de pui se taie pe jumătate având grijă să nu se taie de tot. Se presară cu sare şi piper, după care se pun în marinada pregătită din ardeiul şi leurda tocate, fulgii de chili, uleiul şi zeama de lămâie şi se lasă la marinat un timp. Spanacul se spală, mozzarella se taie felii. Se iau piepţii de pui, se pun pe o farfurie câte unul, se ung pe jumătate cu câte 1 linguriţă mascarpone şi se preasară cu leurdă tocată. După aceasta se aşază peste ele câte o mână de frunze de spanac, 3-4 bucăţi de roşii uscate şi cam tot atâtea felii de mozzarella. Se acoperă cu cealaltă parte a cărnii şi se prind cu 1-2 scobitori. Bucăţile de carne se prăjesc pe ambele părţi în uleiul de măsline încins, dar la foc mediu spre mic, câte 5-6 minute pe o parte, acoperindu-se tigaia. După plac se poate turna şi cca. 100 ml apă sau vin alb pentru a le înăbuşi. Se servesc cu orice fel de garnitură şi/sau salată.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu