Rețeta săptămânii: Pâine de casă cu nuci

Ingrediente:

– 400 g făină neagră

– 100 g făină albă

– 270-300 ml apă călduță

– 20 g drojdie

– 120 g miez de nucă

– 1 lingură ulei de nuci (sau ulei de măsline)

– 2 linguri fulgi de cartofi

– 1 linguriță miere

– 1 linguriță sare, puțin rozmarin uscat.

Prepararea: Drojdia se sfărâmă în apa călduță, se adaugă mierea, 1 lingură de făină albă, se amestecă și se lasă la crescut. Restul de făini se amestecă cu fulgii de cartofi, sarea, rozmarinul, se toarnă maiaua, uleiul și se frământă. Se acoperă cu un ștergar de bucătărie și se lasă la dospit 1 oră, după care se adaugă nucile și se frământă ușor. Se modelează în formă rotundă, se pune în tavă și se presară deasupra puțină făină. Se lasă la odihnit cca. 20 minute, după care se crestează cu o lamă și se coace 40-45 minute la 200 grade.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

Bucataria_logo-web

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu