Rețeta săptămânii oferită de Bucătăria Ardelenească: „Limbă umplută”

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 limbă de vită

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 foi dafin

– 65 g de unt

– 1 ou întreg fiert

– 1 gălbenușș de ou crud

– 1 felie franzelă(fără coajă) muiată în lapte

– sare, piper, coajă de lămâie, frunze de pătrunjel verde.

Prepararea: Se pune limba în apă rece, se adaugă sare, ceapa, usturoiul și foile de dafin și se fierbe până se înmoaie, apoi se scoate și se curăță. Se despică limba de-a lungul, se scoate carnea de la mijloc și se mărunțește. Felia de franzela stoarsă se freacă bine cu untul moale, se adaugă oul fiert și mărunțit, gălbenușul de ou, se asezonează cu sare, piper, coajă rasă de lămâie și pătrunjelul mărunțit, apoi se amestecă  cu carnea mărunțită și se umple limba cu această compoziție. Se învelește în folie de aluminiu și se coace la cuptor. Se servește cu sos de roșii sau sos remoulade.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu