Rețeta săptămânii: Legume albe în sezonul rece

Pentru lunile de iarnă albe, am ales să vă oferim legume de culoare albă, care sunt de sezon sau se găsesc în sezon. Ele au o concentrație mare de fitochimice, sunt sărace în grăsimi și conțin antioxidanți. Sunt recomandate pentru a menține nivelul colesterolului în sânge, în combaterea bolilor de inimă și în lupta împotriva cancerului. Se spune că albul favorizează concentrarea, ajută la dezintoxicarea organismului şi este în acelaşi timp şi simbolul candorii.

Ceapă umplută       

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 8 cepe de mărime medie

– 300 g carne tocată

– 1 ou

– 1 lingură făină

– 150 ml smântână

– 2 rădăcini de pătrunjel, 2 morcovi, 2 păstârnac, 2 cartofi

– sare, piper, zeamă de lămâie.

Prepararea: Se curăță cepele, li se taie pălărie și se opăresc 2-3 minute în apă fierbinte, apoi se scoate miezul, astfel încât să rămână un perete gros de 2-3 rânduri. Carnea tocată se amestecă cu oul, se asezonează cu sare și piper apoi se umplu cepele. Legumele se curăță, se taie rondele și se pun într-o cratiță împreună cu ceapa scobită. Deasupra se așează cepele umplute, se toarnă apă și se înăbușe sub capac la foc moderat. Făina se amestecă cu smântâna, se fluidizează cu zeamă fierbinte și zeamă de lămâie, se toarnă peste mâncare, după care se sărează mâncarea. Se servește cu smântână.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Postaţi un comentariu