Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Ingrediente pentru 8-10 bucăți:

– 400 gr. făină

– 200 gr. cartofi fierți

– 250 ml lapte

– 25 gr. drojdie, 1 gălbenuș, 1 lingură ulei, 1 linguriță sare, ½ linguriță zahăr

Pentru umplutură: 400 g ciuperci, 1 ceapă, 1 lingură pesmet, frunze de pătrunjel verde, ulei, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Prepararea: Se adaugă drojdia și zahărul în 100 ml lapte călduț și se lasă la crescut. Cartofii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Făina se amestecă cu sarea, se adaugă cartofii, gălbenușul, uleiul, drojdia și se frământă aluatul adăugând treptat restul de lapte. Se acoperă și se lasă la dospit 45 minute. Ciupercile se se curăță, se feliază. Se călește ceapa în puțin ulei, se adaugă ciupercile, se asezonează cu sare și piper și se înăbușă până ce se scade apa.

La sfârșit se adaugă frunzele de pătrunjel mărunțite și pesmetul. Aluatul dospit se întinde într-o foaie de 1 cm grosime și  se decupează cercuri cu diametrul de 10 cm. Pe jumătate din cercuri se pun 1-2 linguri de umplutură, se ung cu apă pe margine și se  acoperă cu cercurile rămase goale, se apasă marginile. Se acoperă și se lasă 10 minute la odihnit, după care se prăjesc în ulei fierbinte.

 

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Postaţi un comentariu