Rețeta săptămânii: Cremeș de casă

Ingrediente pentru o tavă de cca. 25×30 cm:

– 2 foi de  cremeș

– 1 litru de lapte

– 10 gălbenușuri

– 50 grame făină

– 70 grame amidon

– 120 grame zahăr pudră

– 1 baton de vanilie

– 5 albușuri

– 150 g zahăr

– 10 grame gelatină

– 2-3 linguri petru presărat.

Prepararea: Albușurile se bat spumă cu zahărul. Gelatina se înmoaie în 50 ml apă. Circa 700 ml lapte se pun la fiert cu semințele din batonul de vanilie. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul pudră, cu făina și cu amidonul, se fluidizează cu restul de lapte (300 ml.), apoi se toarnă în laptele fierbinte cu vanilie, amestecând încontinuu și se fierbe până ce se îngroașe. Se ia deoparte, se amestecă gelatina  și se încorporează ușor spumă de albuș. Prima foaie se așază în tavă și se toarnă crema fierbinte. Cealaltă foaie se taie în pătrate de 7×7 cm și se pun deasupra cremei. Se lasă o noapte la răcit, după care se presară cu zahăr pudră, se feliază și se servește. Este răcoritoare și gustoasă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu