Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Ingrediente pentru cca. 72 bucăți: 

– 500 g făină

– 200 g untură

– 100 g zahăr pudră

– 1 gălbenuș

– 4 linguri smântână, 2 plicuri praf de copt

– 1 linguriță oțet, coaja rasă de la 1 lămâie

– un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat, magiun de mere sau gutui

– 100-150 g zahăr pudră pentru tăvălit.

Prepararea

Untura se omogenizează cu făina, se face o adâncitură în mijloc, se adaugă smântâna, zahărul pudră, gălbenușul, sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, praful de copt și oțetul și se frământă cu mișcări rapide un aluat fraged. Dacă este nevoie, se adaugă puțină apă rece. Se împarte în șase părți, se acoperă cu folie și se pun la rece. După 30 minute se scot pe rând bucățile de aluat, se întind în formă rotundă pe planșeta presărată cu făină și se taie fiecare în câte 12 triunghiuri. Se pune câte o linguriță de magiun pe fiecare, apoi se rulează cornulețele, se așază în tavă și se coc 10-15 minute în cuptor la 170 grade. Se tăvălesc încă fierbinți în zahăr pudră.

 Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu